paspati ethniko ye1984 09 ph002 sc

 

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας σκόρπισε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Άννυς Πασπάτη.

 

Η Άννυ Πασπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

 

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα». Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό Θέατρο όσο και με ελεύθερους θιάσους. Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση. Από το 1965 έως το 1994 έλαβε μέρος σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

 

 

Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής 1984

Χωρίς μάρτυρες 1983

Γιάννης και Μαρία 1982

Ο τελευταίος διάλογος 1982

Ανατολική περιφέρεια 1979

Ένα αστείο κορίτσι 1970

Ο Νταβέλης 1969

Αφροδίτη 1968

Χάιδω    1967

Σκλάβοι της μοίρας 1966

Με πόνο και με δάκρυα 1965

Αμφιβολίες 1964

Σχολή για σωφερίνες (Ο Βέγγος σωφεράντζα) 1964

Απαγορευμένη αγάπη (σειρά) 1998-2006

 

 

 

Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Αληθινές ιστορίες (1974) 1974|1974 ΕΙΡΤ
Ανήσυχα νιάτα (1973) 1973|1973 ΕΙΡΤ
Απαγορευμένη αγάπη (1998) 1998|1998 Mega
Γιάννης και Μαρία 1982|1982 ΕΡΤ
Η Οργή των Θεών (1994) 1994|1994 ΣΚΑΙ
Θύελλα 1987|1987 ΕΡΤ2
Καταδίωξη: Ο άνθρωπος της νύχτας 1977|1977 ΥΕΝΕΔ
Καταδίωξη: Το εξπρές των 12.30 1977|1977 ΥΕΝΕΔ
Καταδίωξη (1977) 1977|1977 ΥΕΝΕΔ
Μεθοριακός Σταθμός 1974|1974 ΥΕΝΕΔ
Νέμεσις 1992|1992 ΕΤ1
Ο άνθρωπός μας 1975|1975 ΥΕΝΕΔ
Οι Κληρονόμοι (1981) 1981|1981 ΕΡΤ
Οι αξιόπιστοι 1982|1982 ΥΕΝΕΔ
Το Ταξίδι (1976) 1976|1976 ΥΕΝΕΔ
Το Τυχερό μου Αστέρι 1988|1988 ΕΤ2
Το κλειδί (1992) 1992|1992 ΕΤ1
Χαμένος παράδεισος (1977) 1977|1977 ΥΕΝΕΔ