Επίθεση με βιτριόλι: Πληροφορίες για πρόσωπο υπεράνω υποψίας, από τον κύκλο της Ιωάννας– Άλλη η ηθική και άλλη η φυσική αυτουργός

Επίθεση με βιτριόλι:  Πληροφορίες για πρόσωπο υπεράνω υποψίας, από τον κύκλο της Ιωάννας– Άλλη η ηθική και άλλη η φυσική αυτουργός

Όλο και πιο κοντά στην εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, βρίσκονται οι Αρχές, καθώς σύμφωνα με το MEGA, έχουν εντοπίσει την ηθική αυτουργό της αποτρόπαιας πράξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο υπεράνω υποψίας, από τον κύκλο της Ιωάννας, και τα κίνητρα της είναι πλέον γνωστά στην Αστυνομία.

Έχοντας πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 25 άτομα, μιλώντας πέντε φορές με την κοπέλα στο Θριάσιο, αναλύοντας βίντεο περισσότερων από 12 ωρών και τα δεδομένα από τις σαρώσεις δύο τηλεφωνικών εταιρειών, οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Καλλιθέας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που κατέστρεψε το πρόσωπο της Ιωάννας δεν πήγε ποτέ στο σημείο.

Με απλά λόγια, έβαλε άλλη γυναίκα να ρίξει το βιτριόλι, προκειμένου η ίδια να έχει ακλόνητο άλλοθι και το άτομο που εκτέλεσε την εντολή να μην μπορεί να αναγνωριστεί από το θύμα. Και γι’ αυτό δεν την αναγνώρισε η Ιωάννα, ενώ στα βίντεο οι αστυνομικοί έψαχναν λάθος γυναίκες, αφού οι ύποπτες είχαν φροντίσει, την στιγμή της επίθεσης, να είναι σε άλλο σημείο, προκειμένου να έχουν ακλόνητο άλλοθι.

Οσον αφορά στις υπόπτους που είχε καταλήξει ως φυσικούς αυτουργούς η ΕΛΑΣ, κάποιες φέρεται να έχουν ισχυρό άλλοθι, ενώ άλλες έχουν τελείως διαφορετικό σωματότυπο συγκριτικά με αυτόν της μαυροφορεμένης γυναίκας που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Bασικό στοιχείο της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι μια κλήση από καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ με τηλεκάρτα προς εταιρεία ταξί, προκειμένου να μεταβεί και να αποχωρήσει από το σημείο της επίθεσης η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι.

Πλέον η αστυνομία προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από τις κάμερες κοντά στο καρτοτηλέφωνο όπου προσδιορίζεται ότι έγινε η επίμαχη κλήση ενώ εξετάζεται αν από την ίδια τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες κλήσεις στη συνέχεια.

Μέσα στη μέρα, οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν ξανά τη νεαρή Ιωάννα στο Θριάσιο για να της δείξουν φωτογραφίες υπόπτων. Ο πρώην σύντροφος της 34χρονης ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που κατέθεσαν για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι επιχειρείται άρση απορρήτου συνομιλιών κι επικοινωνιών σε τουλάχιστον 7 άτομα και σαρώσεις κλήσεων για να διαπιστωθεί τυχόν αλληλουχία τηλεφωνικών επαφών που σχετίζονται με προσυνεννοήσεις φυσικών κι ηθικών αυτουργών.

Έλεγχος γίνεται και σε προφίλ στο Facebook που έχουν πρόσωπα που αναφέρονται στην υπόθεση.

Φωτογραφικά καρέ -λένε οι πληροφορίες- της συγκεκριμένης γυναίκας υπάρχουν. Έχουν υποστεί επεξεργασία και θεωρούν βέβαιο ότι στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν με την Ιωάννα, θα την αναγνωρίσει. Έτσι, θα έχουν πλέον εικόνα από τη μασκοφόρο με το βιτριόλι και θα προσπαθήσουν, μέσω ειδικού προγράμματος ανίχνευσης των κινητών που εξέπεμψαν από το συγκεκριμένο σημείο τη συγκεκριμένη ώρα να δουν αν είχαν γίνει κλήσεις στα κινητά ή σταθερά τηλέφωνα των υπόπτων. Και έτσι θα μπορούν ακολουθώντας τις κλήσεις της άγνωστης φυσικής αυτουργού να φθάσουν στην ηθική.

Σημειώνεται πως οι καταθέσεις της 34χρονης δεν έχουν δώσει ακόμη αρκετά στοιχεία, καθώς η ίδια φαίνεται να βρίσκεται ακόμη σε σοκ και να μην μπορεί να θυμηθεί κάποιο άλλο στοιχείο που θα οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στη σύλληψη της δράστιδος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/Mega