Έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα γιατί ήθελε να καταστρέψει την ομορφιά της

Έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα γιατί ήθελε να καταστρέψει την ομορφιά της

Το προφίλ της δράστιδας και τα νέα σενάρια για το κίνητρο της

Βγήκε το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες έδειξαν ακριβώς το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας που θέλησε με αυτό τον φρικαλέο τρόπο να διαλύσει το πρόσωπο της όμορφης Ιωάννας. Θειικό οξύ, δηλαδή με απλά λόγια βιτριόλι, είναι σύμφωνα με το protothema.gr το υγρό που η 35χρονη μασκοφόρος με τα μαύρα ρούχα έριξε στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι η δράστις, τι άκρες είχε ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν την εξέταση του υλικού από τις κάμερες έτσι ώστε να εντοπίσουν το δρομολόγιο της άγνωστης γυναίκας ενώ το απόγευμα αν πάρουν το «οκ» από τους γιατρούς θα επισκεφθούν την κοπέλα στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι θα ανακαλέσει στη μνήμη της γεγονότα που θα ρίξουν φως στον λαβύρινθο των ερευνών.

Τα σενάρια, οι 12 ώρες βίντεο και οι τέσσερις κύκλοι μαρτύρων

Δύο άγρια επεισόδια που σημάδεψαν τη ζωή της Ιωάννας και κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα, με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν και μηνύσεις, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η ξανθιά ασφαλίστρια, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα δραστήριο, πρωταγωνίστησε σε δύο θερμά σκηνικά που διαδραματίστηκαν το 2014 και το 2017, τα οποία όμως έδειχνε να έχει ξεπεράσει αφήνοντας πίσω το παρελθόν που την πλήγωσε. Παράλληλα ερευνώνται τα πολλά ταξίδια που έκανε η 34χρονη σε χλιδάτους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος και να λυθεί το μυστήριο με το βιτριόλι.

Ο φάκελος «Βιτριόλι» αποτελεί για την Αστυνομία μια υπόθεση πρώτης προτεραιότητας και η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας εξετάζει τρία σενάρια για να λύσει τον γρίφο και να φτάσει στην ξανθιά μασκοφόρο με τα μαύρα ρούχα που έκαψε το πρόσωπο της Ιωάννας.

Το πρώτο και πιο πιθανό θέλει πίσω από την επίθεση με οξύ να κρύβονται προσωπικές διαφορές, και ειδικότερα ερωτική αντιζηλία, με την πληγωμένη γυναίκα να μετατρέπεται σε «μαύρη χήρα» και να σβήνει τη δίψα για εκδίκηση με βιτριόλι, έτσι ώστε να αποδώσει τη «δικαιοσύνη» που όρισε το αρρωστημένο της μυαλό.

Το δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει σαφώς λιγότερες πιθανότητες, θέλει το χτύπημα να έγινε για επαγγελματικούς λόγους. Γι’ αυτό και επελέγη το σημείο όπου εργάζεται η 34χρονη.

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια μανιακή γυναίκα που για τους δικούς της λόγους επιτέθηκε σε μια εμφανίσιμη γυναίκα με σκοπό να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπό της.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους υλικό 12 ωρών από κάμερες και εξετάζουν αν αυτές έχουν καταγράψει τη μαυροφορεμένη μασκοφόρο. Έχουν συνομιλήσει με το θύμα δύο φορές για 15 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας ή κάτι που θα τους οδηγήσει σε στοχευμένες κατευθύνσεις.

"Ήθελε να την καταστρέψει"

Σοκάρει όχι μόνο η επίθεση με βιτριόλι κατά της 24χρονης αλλά και οι λόγοι που μπορεί να οδήγησαν τη δράστιδα στην πράξη της σύμφωνα με ψυχολόγους και ψυχιάτρους. «Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της άγριας επίθεσης στην 34χρονη.

Όπως είπε η κυρία Δασκαλάκη, η δράστις της επίθεσης δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος ήταν «να καταστρέψει τη ζωή της». Από τα όσα έχουν προκύψει, «βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας σύμφωνα με το iefimerida.gr ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.