vitrioli 320

 

"Μετρήσανε την ποσότητα του θειικού οξέως και ανάλογα με την ποσότητα θα υπάρξει ποινή. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι ακόμα και με μια μικρή ποσότητα και με ένα κάψιμο, μπορείς να φτάσεις σε ζωτικά όργανα και μπορείς μέσα στην εντατική, όπου φιλοξενείσαι για 24 ώρες μέχρι να δούμε πώς πάνε τα πράγματα, να κάνεις μια υποτροπή με τους πνεύμονες ή την καρδιά και να πεθάνεις. Πώς περιμένουμε, λοιπόν, να μετρήσουμε την ποσότητα για να το ονομάσουμε έγκλημα; Δεν μετράει η ποσότητα, μετράει το πώς γίνεται.

 

Αναφερόμενος στην "μαυροφορεμένη" δράστιδα, την οποία οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τις έρευνές τους, ο κ. Σούρας είπε:

 

"Αν υπάρχει ένας άνθρωπος άρρωστος, ο οποίος έχει εμμονές και ψυχολογικές διαταραχές, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κάνει αυτό το πράγμα, γιατί το θολό μυαλό πολλά μπορεί να κάνει, και αυτοκαταστροφικά και ετεροκαταστροφικά. Όταν, όμως, υπάρχει ένα άτομο το οποίο μισεί, το οποίο βγάζει αντιπαλότητα, το οποίο θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να τιμωρήσει κατά τη γνώμη του ένα άλλο άτομο, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο".

 

"Όταν άρχισα να σκέφτομαι αυτή την υπόθεση, είπα ότι ή θα είναι κάποιος άρρωστος ή ίσως κάποιος άντρας. Οι άντρες μπορεί να είμαστε βίαιοι, αλλά δεν ενεργούμε τόσο μεθοδικά. Είμαστε πιο παρορμητικοί. Άρα, λοιπόν, καταλήγουμε ότι την επίθεση την έκανε μια γυναίκα η οποία το έχει μελετήσει πάρα πολύ και δεν την ενδιαφέρει τι λέμε εμείς. Εκείνη έχει κανονίσει να φτάσει στον σκοπό της και έφτασε. Είτε με τη βοήθεια ατόμου που περίμενε έξω, είτε μόνη της, είτε με το θράσος της ή την πονηριά της. Γιατί η εκδικητικότητα και η ζηλοτυπία μπορεί να φτάσουν και τόσο ακραίες καταστάσεις", συμπλήρωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

 

Ο κ. Σούρας, επίσης, πρόσθεσε πως η 34χρονη Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και ότι η αποτελεσματικότητα θα δείξει πώς θα πάνε τα πράγματα, που είναι πολύ δύσκολα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Είναι διαφορετικό να περιμένεις τα χειρότερα και όταν τον αντικρίσεις να μην είναι τόσο".

 

Πιο κοντά στον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα βρίσκονται οι Αρχές.

 

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης, προέκυψαν νέα πλάνα από κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας που "πιάνει" τη γυναίκα η οποία θεωρείται ως ύποπτη για την επίθεση. Η γυναίκα φαίνεται να φοράει μάσκα, σκούφο, είναι μετρίου αναστήματος και αδύνατη. Οι Αρχές προσπαθούν να εξάγουν περισσότερα συμπεράσματα από το βιντεοληπτικό υλικό παρότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα "καθαρής" ανάλυσης.

 

Η 34χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ την περασμένη Τετάρτη στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εργάζεται, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

 

Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

 

Στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία. Τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα με την αστυνομία να προσπαθεί και σήμερα να πάρει κατάθεση από την 34χρονη.

 

Στα μόνα λόγια που έχει καταφέρει να πει μέχρι τώρα, η γυναίκα, θύμα της επίθεσης, ανέφερε: "Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά, δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω".

 

Η ίδια εκμυστηρεύτηκε στον δικηγόρο της κάποιες σκέψεις της για τα άτομα που θα μπορούσαν να είχαν μία πιθανή σχέση με το περιστατικό και συσχετίζονται με το επαγγελματικό της περιβάλλον, είναι όμως περισσότερο σκέψεις και συμπεράσματα παρά στοιχεία.

 

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν παρατηρήσει, μια γυναίκα με καπέλο, η οποία επόπτευε τον χώρο. "Περνούσε από μπροστά, ξανά γύριζε, καθόταν απέναντι. Εκεί, στο εκκλησάκι. Πέντε μέρες αυτό γινόταν".

 

Οι καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος του θύματος και του επαγγελματικού της χώρου συνεχίζονται, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι που να θέσει και συγκεκριμένα άτομα στο στόχαστρο των ερευνών.

 

Οι Αρχές έχουν σχηματίσει πάντως ήδη μία καλή εικόνα για την πιθανή κατεύθυνση διαφυγής της δράστιδος και έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα σημεία, αναζητώντας απαντήσεις.

 

Πηγή: 247news