Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times για τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times για τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

«Κοντά στους 100.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ. Μία ανυπολόγιστη απώλεια». Και ένας ακόμα πιο συγκλονιστικός υπότιτλος: «Δεν ήταν απλά ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς».Με αυτό το πρωτοσέλιδο, επέλεξε να κυκλοφορήσει η κυριακάτικη έκδοση των New York Times, προκαλώντας ανατριχίλα και ρίγη συγκίνησης σε όποιον το βλέπει. Όλο το πρωτοσέλιδο είναι γεμάτο από ονόματα θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, με την ηλικία τους και μία φράση για τη ζωή τους.

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων.

Ωστόσο το εξώφυλλο κατάφερε να χωρέσει μόλις το 1% των νεκρών στη χώρα. Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν «κουραστεί» από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.

Η συντακτική ομάδα της αμερικανικής εφημερίδας, υπενθυμίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι απλά νούμερα. Είναι οι συνάνθρωποί μας.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Πηγή: Ελεύθερος τύπος