Καλό ταξίδι Δημήτρη, πέθανε ξαφνικά ο προπονητής μπάσκετ της Βέροιας Δημήτρης Γκίμας, ζούσε για την μουσική

Καλό ταξίδι Δημήτρη, πέθανε ξαφνικά ο προπονητής μπάσκετ της Βέροιας Δημήτρης Γκίμας, ζούσε για την μουσική

Από τους πιο φανατικούς φίλους της μουσικής και της εκπομπής ο Δημήτρης μας παρακολουθούσε από μικρός, τον γνώρισα από κοντά πριν μερικούς μήνες σε ένα ταξίδι μου στην Βέροια, ήταν τόσο αφοσιωμένος στην μουσική που μου προκάλεσε την περιέργεια να τον συναντήσω, παρακολουθούσε ιδιαίτερα και τα καινούργια, τι να πω, εγώ και ο Πετρίδης είμαστε συγκλονισμένοι, καλό ταξίδι Δημήτρη.

Κώστας Ζουγρής

Ο Δημήτρης Γκίμας, που διετέλεσε για πολλά χρόνια προπονητής και παίκτης στον Φίλιππο Βέροιας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών
Για την «γειτονιά των αγγέλων» έφυγε ο Δημήτρης Γκίμας σε ηλικία 55 ετών από ανεύρυσμα, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του, αλλά και εκείνη της ομάδας του, του Φιλίππου Βέροιας.

Ο Δημήτρης Γκίμας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (16/05) στο σπίτι του, όπου κι έμενε μόνος του.

Ο Φίλιππος Βέροιας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η διοικούσα επιτροπή του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα. Καλό ταξίδι κόουτς».

Ο Δημήτρης Γκίμας έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός. Ως προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικά τμήματα, καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999, ενώ ασχολήθηκε και ως προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο ως προπονητής και έκανε τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2009-10. Την σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

Πηγή:www.gazzetta.gr