Τραγωδία στο Λουτράκι: «Μοιραίο κυνήγι θησαυρού» στη σπηλιά, 72, 49, 37 και 35 ετών οι νεκροί

Τραγωδία στο Λουτράκι: «Μοιραίο κυνήγι θησαυρού» στη σπηλιά, 72, 49, 37 και 35 ετών οι νεκροί

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 72, 49, 37 και 35 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σήμερα τα ξημερώματα, σε βάθος πέντε μέτρων μέσα στην σπηλιά Καρμπουνάρι, στο Λουτράκι.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά για ποιο λόγο είχαν πάει στο σημείο οι τέσσερις άνδρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutraki365, το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι να έψαχναν για… λίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες βρίσκονταν σε παλιό γερμανικό καταφύγιο και έσκαβαν με κατεύθυνση προς δεύτερο καταφύγιο, που βρίσκεται κοντά. Μάλιστα, από τις έρευνες προκύπτει ότι δεν πήγαν πρώτη φορά εκεί, αλλά το επισκέπτονταν συχνά. Οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ωστόσο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Εκτιμάται ότι ο θάνατος τους προήλθε από αναθυμιάσεις, καθώς όταν ο πρώτος πυροσβέστης μπήκε στη σπηλιά, βγήκε αμέσως και ειδοποίησε τους συναδέλφους του πως έπρεπε να μπουν μέσα με μάσκες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, στο OPEN ερευνώνται όλα τα σενάρια, ενώ σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.

Στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, εξήγησε ότι ο χώρος στον όποιο βρεθήκαν οι τέσσερις άνθρωποι ήταν σαν πηγάδι και σαν σπηλιά. Το βάθος του ήταν περίπου 20 μέτρα.

Τραγωδία στο Λουτράκι: «Μοιραίο κυνήγι θησαυρού» στη σπηλιά - Ποιοι ήταν οι 4 άνδρες που βρέθηκαν νεκροί

Τα θύματα

Τρεις ήταν κάτοικοι Λουτρακίου και ένας κάτοικος Ισθμίας.

Όπως μεταδίδει το loutraki365.gr πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

Το χρονικό

O συναγερμός σήμανε στις 2 τα ξημερώματα στο Λουτράκι, όταν μια γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία για τέσσερα άτομα που βρέθηκαν νεκρά σε χαράδρα σπηλαίου. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα που ειδοποίησε, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, μαζί της είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών. Για την ανάσυρσή τους επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που τα 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutraki365, το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι να έψαχναν για λίρες και ενδεχομένως να βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, κάποιοι από αυτούς φέρονται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους.

Με βάση αυτό το σενάριο, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία προς το σημείο υπό το φόβο κάποιας νέας έκρηξης, ενώ περίπου στις 5 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος των τεσσάρων αντρών, όλοι τους Έλληνες, κάτοικοι Λουτρακίου οι τρεις και ένας της Κορίνθου, ηλικιών 35, 37, 49 και 72 ετών. Η συγκεκριμένη επικλινής στοά, στην περιοχή Άνω Καρβουνάρι-Άσπρα Χώματα, στο Λουτράκι, βάθους περίπου 20 μέτρων με άνοιγμα 3 x 2 μ. είναι ανθρώπινη κατασκευή και αποτελεί μέρος από ένα σύνολο παρόμοιων στοών που είχαν κατασκευάσει οι Ναζί κατά την περίοδο της κατοχής ως αντιεροπορικά καταφύγια.

Οι τοπικοί θρύλοι ήθελαν οι Γερμανοί να έκρυβαν εκεί λίρες που δεν πρόλαβαν να πάρουν κατά την αποχώρησή τους από τον Ισθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί ντόπιοι και όχι μόνο να συνηθίζουν να ψάχνουν για αυτές τις …λίρες σε αυτές τις στοές με προφανείς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγος του 35χρονου στην Ασφάλεια Κορίνθου, που γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν ο άντρας της και την ακριβή τοποθεσία, αφού είχαν ξαναπάει εκεί και άλλες ημέρες και είχαν κάνει προεργασία, ψάχνοντας για λίρες, ανέφερε ότι χθες η παρέα των τεσσάρων ξεκίνησε για το σημείο περίπου στις 8 το απόγευμα ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες πέφτοντας το σκοτάδι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και όταν έφτασε μία τα ξημερώματα, η σύζυγός ανησύχησε και πήγε στο σημείο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της μάλιστα, στην προσπάθειά της να βρει τον άντρα της. Όταν έφτασε, αντιλήφθηκε ότι δεν είχαν βγει και τότε κάλεσε την Πυροσβεστική.

Πηγή: 247news του Θοδωρή Παναγιωτίδη