Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διπλασιασμός προστίμων, 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων από το Μεγάλο Σάββατο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διπλασιασμός προστίμων, 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων από το Μεγάλο Σάββατο

Τον διπλασιασμό των προστίμων και την αφαίρεση των πινακίδων για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Aπό τις 21:00 Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 00:00 τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύει το μέτρο. Τα πρόστιμα από 150 θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

«Ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη Θεσσαλία έγιναν πάνω από 400 τεστ για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά και βρέθηκε ένα θετικό.

«Σύντομα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας», είπε.

Κορωνοϊός: 105 νεκροί, 15 νέα κρούσματα και 2.207 συνολικά

Στους 105 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα νέα κρούσματα είναι 15 με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.207.

69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, το 83% είναι 70 ετών και άνω ή με υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε την επιτροπή Εμπειρογνωμόμων και τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας που εισηγήθηκαν τα μέτρα με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να μην διαδοθεί.

«Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής, Ευχαριστούμε την εκκλησία, τους πιστούς και όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν για την προστασία της υγείας των υπολοίπων» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Εγώ παίρνω παράδειγμα από τα μικρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερη πίστη από εμάς. Ο Νίκος μας έγραψε πως θα μας συγχωρήσει αν πάνε στραβά τα πράγματα. Τα παιδιά συγχωρούν με θεϊκή απλότητα», ανέφερε.

«Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας»

Για τον Τραμπ είπε πως «τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ένας ιός που προέκυψε από τη φύση και όχι από εργαστήριο, Το ερώτημα είναι πως πέρασε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο. Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας. Με τα δεδομένα που έχουμε δεν υποστηρίζεται μια τέτοια θεωρία».

Πότε θα δουν οι ηλικιωμένοι τα εγγόνια τους;

«Εάν δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα και τα μέτρα δουλέψουν είπαμε πως η πόρτα θα ανοίξει τελευταία για τις ευπαθείς ομάδες. Μου έστειλε επιστολή ηλικιωμένος πως θέλει να πάει βόλτα στην εξοχή. Θα έρθει και αυτή η στιγμή. Όσο δεν υπάρχει ανοσία είναι επικίνδυνο. Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους αλλά όχι πολύ σύντομα. Όταν θα έχουμε ένα καλό εμβόλιο, μηδενική κίνηση ενδεχομένως του ιού στη χώρα. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να μας τρομάξει αυτό που περνάμε. Νομίζω σαν χώρα δίνουμε το παράδειγμα πως μπορείς να νικήσεις αυτό τον ιό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους εμάς που έδωσαν στην επιστήμη τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα αυτό» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος