Πέθανε από κορωνοϊό ένας από τους εθνικούς θησαυρούς της Αμερικής, ο John Prine, ήταν 73 ετών

Πέθανε από κορωνοϊό ένας από τους εθνικούς θησαυρούς της Αμερικής, ο John Prine, ήταν 73 ετών

Ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς τραγουδοποιούς, ο John Prine που ήταν 73 ετών δεν τα κατάφερε κόντρα στον καταραμένο ιό.

Για 5 δεκαετίες έγραψε την δικιά του ιστορία στην καντρυ φολκ και ήταν παραδεκτός από όλους με φανατικούς οπαδούς των τραγουδιών του ονόματα όπως οι Bob Dylan, Bruce Springsteen και Kris Kristofferson.

To Hello In There ήταν το τραγούδι του για την μοναξιά, το Sam Stone περιέγραφε έναν στρατιώτη που γύρισε από το Βιετ Ναμ και το Paradise ήταν η ιστορία της ζωής του και των γονιών του από το Paradise του Κεντάκυ.

Από τους νέους τραγουδιστές έχουν επηρεασθεί από αυτόν οι Jason Isbell, Amanda Shires, Brandi Carilie, ενώ έχουν διασκευάσει τραγούδια του οι Bonnie Raitt “Angel From Montgomery,” George Strait, Carly Simon, Johnny Cash, Don Williams, Maura O’Connell, the Everly Brothers, Joan Baez, Todd Snider, Carl Perkins, Bette Midler, Gail Davies

Το 2018 είχε κυκλοφορήσει άλμπουμ με νέα τραγούδια μετά από 13 χρόνια The Tree of Forgiveness και πήγε στο Νο 5 του τσαρτ.

Είχε γεννηθεί στο Maywood στο Σικάγο, αλλά τα ακούσματα του ήταν από τους γονείς του και τους ήρωες της κάντρυ στον Αμερικάνικο νότο.

Τα τραγούδια του που ήταν ένα κράμα μεταξύ του ήχου του Bob Dylan και του Johnny Cash αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Αμερικής

Κώστας Ζουγρής