Θα υπάρξει φέτος Πασχαλινή έξοδος, πώς και για ποιους

Θα υπάρξει φέτος Πασχαλινή έξοδος, πώς και για ποιους

Με βεβαίωση κατοικίας ή φορολογική δήλωση η άπαξ έξοδος του Πάσχα

Με κάθε δυνατό τρόπο η κυβέρνηση μέσω των επίσημων εκπροσώπων της σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό και τα μέτρα που έχει λάβει, διατρανώνει ότι το Πάσχα για φέτος, το... ξεχνάμε.

Η απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων έχει παρθεί και θα αναγγελθεί εντός των ημερών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν συνυπολογίσει κανείς και το δεικτικό σχόλιο του Νίκου Χαρδαλιά για το προηγούμενο σαββατοκύριακο όταν... χάλασαν όλα τα υδραυλικά σε εξοχικά και χωριά, θεωρείται δεδομένο ότι τα διόδια θα «κλείσουν» κι όσοι περάσουν θα είναι μόνο όσοι πρέπει πραγματικά να το πράξουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», το σενάριο αυτό εξετάζεται ως ένα από τα πλέον ισχυρά καθώς ήδη εφαρμόζεται για τις μετακινήσεις στα νησιά. Ετσι λοιπόν, για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να φέρει επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του.

Η μόνιμη κατοικία αναγράφεται στο Ε1. Υπάρχει και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis. Το άλλο μέτρο που αναμένεται να παρθεί αναφορικά με την έξοδο του Πάσχα είναι ότι θα γίνεται άπαξ. Δηλαδή μία φορά χωρίς περιθώριο επιστροφής.

Πέτσας: Τα τρία «όχι» του Πάσχα - «Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό»

Φέτος ο εορτασμός του Πασχα θα είναι διαφορετικός, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, φέτος το Πάσχα:

- Δεν θα πάμε στα χωριά μας.

- Δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας.

- Δεν θα πάμε στις εκκλησίες μας.

«Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό, μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε» σημείωσε.

Παράλληλα χαρακτήρισε υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνουν οι λειτουργίες των εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα και είπε ότι αυτή θα εξεταστεί από την κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα υπό το φως των τελευταίων

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει φέτος έξοδος για το Πάσχα, καλό είναι να το λέμε από τώρα

«Δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενη έξοδος για το Πάσχα»: αυτό ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως θα γίνονται ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση προς την επαρχία.

Πρόσθεσε δε, πως αύριο, Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψη τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ενώ η χώρα πάει καλά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί ο ιός στην επαρχία από την Αθήνα, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα.

Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή ένα μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ