Ξεπέρασε τα 1000 τα κρούσματα η Ελλάδα - 32 οι νεκροί - 95 νέα

Ξεπέρασε τα 1000 τα κρούσματα η Ελλάδα - 32 οι νεκροί - 95 νέα

Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά τα 95 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1.061, ενώ 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους.

Από τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, οι 69 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε και νέες συμβουλές προς τους πολίτες, που εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της καραντίνας μένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι. Τις “πήρε”, όπως είπε, από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ. Τους κάλεσε, λοιπόν, να αποφεύγουν το κάπνισμα και το ποτό και να μην ακούν πολλές ειδήσεις για τον κορονοϊό για να μην αυξάνεται το άγχος.

Ο πέμπτος νεκρός από κορονοϊό στην Καστοριά

Το πρωί του Σαββάτου (28.03.2020) έγινε γνωστό πως ένας 89χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή από κορονοϊό κι έγινε το 29ο θύμα του ιού στην Ελλάδα.

Ο 89χρονος κατέληξε τα ξημερώματα.

Ο ηλικιωμένος ήταν εξωτερικός ασθενής του Νοσοκομείου Καστοριάς, καθώς ήταν αιμοκαθαιρόμενος και υποβαλλόταν τακτικά σε περιτοναϊκή κάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου. Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό στην Καστοριά και 29ο στην Ελλάδα.

Από τους 29 νεκρούς από κορονοϊό, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.