Ιταλία μειώθηκαν λίγο τα κρούσματα, σαν να φαίνεται λίγο φως. Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία

Ιταλία μειώθηκαν λίγο τα κρούσματα, σαν να φαίνεται λίγο φως. Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία

ΓΑΛΛΙΑ

Στους 186 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 860, κάτι που συνιστά αύξηση περίπου 28%, την ώρα που η Γαλλία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού της.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 19.856, δηλαδή αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τον Βεράν, 2.082 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

ΙΤΑΛΙΑ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που βιώνει η Ιταλία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 601 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην ανέρχεται στα 63.927 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 6.077.

Την Κυριακή το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 59.138 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 5.476 άνθρωποι και 7.024 είχαν ιαθεί.

Παράλληλα, 7.432 άνθρωποι έχουν ιαθεί, ενώ 408 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 3.204 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 20.692 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 26.522 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 28.761 και οι νεκροί 3.776. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 8.535 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 892. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.505, με 192 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώνεται ο περιορισμός της αύξησης του αριθμού των νεκρών και του συνόλου των περιστατικών.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μια πραγματική τραγωδία ζει πια και η Ισπανία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε 24 ώρες οι θάνατοι έφτασαν τους 462. Το σύνολο των νεκρών έφτασε τους 2.182. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 33.089.

Τις τελευταίες 24 ώρες τα νέα κρούσματα είναι 4.517. Σημειώνεται ότι η Ισπανία έχει αυξήσει την ικανότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας, 3.355 έχουν ιαθεί και 2.355 βρίσκονται στην εντατική. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο με περισσότερα από 10.000 κρούσματα και περισσότερους από 1.200 νεκρούς (το 60% του συνόλου των θανάτων στην χώρα).

ΑΓΓΛΙΑ

Επιπλέον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο να ανέρχεται σε 335, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα από 5.683 χθες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος στις 22.30 ώρα Ελλάδας, μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κένσμπεργκ. Το διάγγελμά του θα αφορά την εφαρμογή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε σήμερα σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

«Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν» επισήμανε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις και όλο και περισσότερα αεροδρόμια κλείνουν, ορισμένα χωρίς προειδοποίηση».

«Εάν βρίσκεστε σε διακοπές στο εξωτερικό, τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψετε στην πατρίδα, ενώ ακόμα μπορείτε» τονίζει ο Ράαμπ.