Τα συμπτώματα του κορωνοϊού και οι διαφορές με τη γρίπη και το κρυολόγημα για να μη πανικοβάλλεστε άδικα

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού και οι διαφορές με τη γρίπη και το κρυολόγημα για να μη πανικοβάλλεστε άδικα

Τα συμπτώματα από τον κορωνοϊό είναι συγκεκριμένα.

Σημαντικό κρίνεται να λαμβάνουν όλοι υπόψη, τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να μην πανικοβάλλονται, οι πολίτες. Είναι γνωστό πως η ανησυχία για τον κορωνοϊό έχει δημιουργήσει ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση εμφάνισης των συμπτωμάτων του κορωνοϊού

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κατά χιλιάδες. Μάλιστα, έχουν αφήσει ήδη αρκετούς νεκρούς στο πέρασμά του. Η παγκόσμια κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν ψυχραιμία. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συνίσταται η επικοινωνία με τον γιατρό.

Να μένουμε σπίτι, να προσέχουμε ιδιαιτέρως την προσωπική μας υγιεινή και τις ευπαθείς ομάδες, είναι μερικές -ίσως οι πιο σημαντικές- οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε όσο ακόμα ο κίνδυνος του ιού είναι ορατός.

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι συγκεκριμένα και καλό είναι να τα έχουμε υπόψιν, για να μην πανικοβαλλόμαστε.

corona virus symptwmata

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται αναλυτικά ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουμε αν έχουμε προσβληθεί από κορωνοϊό και ποια τα συμπτώματα που έχουμε αν μας «βασανίζει» μια γρίπη ή ένα απλό κρυολόγημα.

Ακολουθεί βίντεο, με το τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κορωνοϊού