175 νεκροί χθες στην Ιταλία, οι Έλληνες στις παραλίες σαν να μην τρέχει τίποτα

175 νεκροί χθες στην Ιταλία, οι Έλληνες στις παραλίες σαν να μην τρέχει τίποτα

Στα 21.157 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία, ενώ συνολικά οι νεκροί έφτασαν τους 1.441.

Μέσα σ΄ ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα.

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241.

Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ιάθηκαν 1.966 ασθενείς.

Οι Ιταλοί τραγουδάνε στα μπαλκόνια τους
Μην μπορώντας να βγουν έξω, οι Ιταλοί δεν το βάζουν κάτω και βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν να τραγουδούν, από τα παράθυρά τους και τα μπαλκόνια τους, όπως αποτυπώνεται στα βίντεο που έχουν γίνει viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα από τα βίντεο αυτά, που τραβήχτηκε στη Σιένα, στην Τοσκάνη (κεντροδυτική Ιταλία) έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 600.000 προβολές στο Twitter. Στα πλάνα διακρίνονται κάτοικοι της περιοχής να τραγουδάνε το παραδοσιακό Canto della Verbena και να φωνάζουν «Ζήτω η Σιένα!».

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο τραγουδιστής Αντρέα Σανίνο ανάρτησε βίντεο όπου Ναπολιτάνοι τραγουδούν το τραγούδι του Abbraciame προκαλώντας τη συγκίνηση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου: «Μια ημέρα, θα τα αφηγούμαι όλα αυτά στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου» έγραψε ένας χρήστης.

Επίσης, σε ένα βίντεο που φαίνεται πως τραβήχτηκε στο Τορίνο (βορειοδυτική Ιταλία) διακρίνονται κάτοικοι να προσπαθούν να χορέψουν το Macarena, τον δημοφιλή χορό της δεκαετίας του 1990.

Αυτή η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα το μεσημέρι στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Μοιάζει σαν μια κανονική Σαββατιάτικη βόλτα. Δεν είναι όμως. Είναι μια μέρα που κανονικά όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να βρίσκονται στα σπίτια τους και να κυκλοφορούν για τα απολύτως απαραίτητα. Εδώ όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οι άνθρωποι αψηφώντας κάθε κίνδυνο και λογική νοίκιασαν ποδήλατα, άλλη παράνοια αυτή το ότι ακόμα νοικιάζονται, πήραν μωρά και παππούδες και περπάτησαν για ώρα στην παραλία. Ανθρώπινο μποτιλιάρισμα. Κάπως έτσι συνέβη και στην Ιταλία και σήμερα η χώρα ζει αυτό που ζει…

Πηγή: Parallaxi