Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαγνώστηκε με κοροναϊό

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαγνώστηκε με κοροναϊό

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι βγήκε θετικός σε εξετάσεις για τον νέο κοροναϊό.

Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε πως «τον επισκέφθηκε ο γνωστός ιός» και θεώρησε υποχρέωσή του να το δημοσιοποιήσει. «Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών. Και το ίδιο συνιστώ και στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας».

Το πρωί, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 89.

Τα τέσσερα από αυτά τα κρούσματα αφορούν σε είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου. Την ίδια ώρα, η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη. Πρόκειται για 66χρονο άνδρα.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές αρχές τα τέσσερα κρούσματα άγνωστης προέλευσης στην Αττική, που δεν συνδέονται με ταξιδιώτες ή στενή επαφή τους. Για τα τέσσερα κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικό έκθεσης, ενώ η διαδικασία επιδημιολογικής διερεύνησης και ιχνηλάτησης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ.