Τσίπρας στο Mega: Σωστά έκλεισαν τα σύνορα

Τσίπρας στο Mega: Σωστά έκλεισαν τα σύνορα

Βολές σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «μονομερή ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας από την πλευρά της Άγκυρας» επιρρίπτοντας ευθύνες στις Βρυξέλλες που «σφυρίζουν κλέφτικα», μίλησε για «ωμό εκβιασμό» της γείτονος και επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταλογίζοντας έλλειψη «σοβαρότητας» και «υπευθυνότητας». Ωστόσο, με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, δήλωσε έτοιμος να βάλει πλάτη για το καλό της πατρίδας, ζήτησε εκ νέου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών» και τον παρότρυνε να ακολουθήσει «διεκδικητική πολιτική απέναντι στους εταίρους».

Η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στο Mega και στο κεντρικό δελτίου του καναλιού έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει στα πυρά της Ν.Δ. ότι «είναι εξαφανισμένος» λέγοντας πως «είναι αστείο πηγές του κυβερνώντος κόμματος να βγάζουν ανακοινώσεις» και στρέφοντας τα βέλη του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς είναι ο Κ. Μητσοτάκης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «τούτες τις κρίσιμες ώρες το κυβερνών κόμμα να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Αφού αναφέρθηκε στις μέρες και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αφήσαμε τη Μόρια με 5500 χιλιάδες ανθρώπους και τώρα έχει 25.000» μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο τονίζοντας πως «από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα» και συμπλήρωσε πως επί ΣΥΡΙΖΑ «τα σύνορα στον Έβρο είχαν κλείσει χωρίς τυμπανοκρουσίες». Ο Αλέξης Τσίπρας, στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι «τα δύσκολα, είναι στα νησιά μας» εφιστώντας την προσοχή της κυβέρνησης σε αυτό το μέτωπο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, τόνισε πως «η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη» και υπογράμμισε πως «το κρίσιμο σήμερα δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας».

Τέλος, εμφανίστηκε διατεθειμένος να βάλει πλάτη «αν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης των προσφύγων στην υπόλοιπη χώρα» εκφράζοντας την ανησυχία πως οι πολιτικές που ακολουθούνται μας οδηγούν σε αδιέξοδο.

⇒ «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει», σχολιάσε για τη συνέντευξη Τσίπρα στο «Μεγάλο Κανάλι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: Η Εφημερίδα των συντακτών