Πέθανε ο Γεώργιος Μουστάκας, ο ιδρυτής της εταιρείας παιχνιδιών

Πέθανε ο Γεώργιος Μουστάκας, ο ιδρυτής της εταιρείας παιχνιδιών

Πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 83 ετών ο Γεώργιος Μουστάκας, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών.

Ο Γεώργιος Μουστάκας ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με το χώρο των παιδικών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της «Παιχνίδια Μουστάκας» ήταν ο Γεώργιος Ν. Μουστάκας, ενώ η εταιρεία διατηρεί σήμερα 16 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2011, ο Γεώργιος Μουστάκας διετέλεσε 18 χρόνια Πρόεδρος και 6 χρόνια Γραμματέας του ΣΕΒΠΠΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών). Ο Γεώργιος Μουστάκας, δήλωνε πως παραμένει «παραδοσιακός παιχνιδάς» και πως στα καταστήματά του υπάρχουν εμπορεύματα που έχουν να κάνουν μόνο με το παιδί, δηλαδή παιχνίδια, μια αιχμηρή δήλωση με αποδέκτη τον ανταγωνισμό. Όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη ο ίδιος: «Είμαστε εταιρία που κατασκευάζει παιχνίδια και όσα εποχικά είδη έχουμε στα ράφια μας σχετίζονται και πάλι με το παιδί».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11:00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι (Κηφισιά).

Tα καταστήματα παιχνιδιών Μουστάκας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά από τις 09.00 έως τις 12.00.