Champions League: τα αποτελέσματα

Champions League: τα αποτελέσματα

Ο Μέσι έκανε εμφάνιση “Χρυσής Μπάλας”, σκόραρε, μοίρασε δύο ασίστ, είχε φάουλ-δοκάρι και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο 3-1 επί της Ντόρτμουντ και ως 1η στην επόμενη φάση.

Καθώς η συζήτηση για την “Χρυσή Μπάλα” φουντώνει, ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους το ποιος είναι το αφεντικό. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στο 3-1 επί της Ντόρτμουντ, αλλά και ως 1η στον 6ο όμιλο, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ τα έκανε όλα σε αυτό το ματς. Μοίρασε ασίστ στον Λουίς Σουάρες (29′), ο οποίος με 184 γκολ έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του club, ξεπερνώντας τον Τζουζέπ Σαμιτίερ. Οι δυο τους θα άλλαζαν ρόλους στο 33′ και ο Μέσι θα έκανε το 2-0 και μαζί κάποια σημαντικά επιτεύγματα.

Στο 67′ έδωσε ασίστ και στον Γκριεζμάν, ενώ ο ίδιος είχε φάουλ στο δοκάρι. Ο Σάντσο (77′) έβαλε γκολάρα, μα πλέον δεν γινόταν να προλάβουν οι Γερμανοί, που στην ισοβαθμία με την Ιντερ έμειναν 3οι και θέλουν νίκη τους στο φινάλε με τη Σλάβια εντός, αλλά και να μην νικήσει η Ιντερ την Μπάρτσα.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Φίρπο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (76′ Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Ντεμπελέ (26′ Γκριεζμάν), Λουίς Σουάρες

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χούμελς, Πίστσεκ (76′ Ζαγκαντού), Ακανζί, Γκερέιρο, Χακίμι, Βίτσελ, Σουλτς (46′ Σάντσο), Βάιγκλ (85′ Γκέτσε), Μπραντ, Ρόις.

«700αρης» o Μέσι, το γιόρτασε με γκολ
Το κοντέρ του ασταμάτητου Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να «γράφει», και στο ματς απέναντι στην Ντόρτμουντ, ο Αργεντίνος άσος στρογγύλεψε ξανά τον αριθμό των συμμετοχών του.

Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε 700 συμμετοχές, όλες με την φανέλα της Μπαρτσελόνα κι έγινε ο δεύτερος παίκτης των «μπλαουγκράνα», που πατάει την έβδομη… εκατοντάδα, μετά τον Τσάβι.

Μάλιστα, με το γκολ που σημείωσε για το 2-0 της Μπάρτσα, έφτασε τα 613 σε σύνολο και πρώτο του κόντρα στην Μπορούσια στην καριέρα του, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ομάδων, που έχει σκοράρει εναντίον στο Champions League στις 34, περισσότερες από κάθε άλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το ματς της 500ης συμμετοχής, ο «Λίο» σκοράρει για πρώτη φορά πιάνοντας νέα εκατοντάδα συμμετοχών.

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1 και όλα ανοιχτά
Η Νάπολι έχει πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και μη. Ενα ματς στο Anfield, επομένως, μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε και αν ο διαιτητής ή οι συνάδελφοι του στο VAR έβλεπαν το επιθετικό φάουλ του Λόβρεν στη φάση του 1-1, θα είχε ήδη προκριθεί. Δεν έγινε έτσι, αλλά οι Παρτενοπέι παίρνουν το εισιτήριο για τους “16” αν απλά νικήσουν τη Γκενκ στο San Paolo στην τελευταία αγωνιστική, ενώ η Λίβερπουλ έχει πιο δύσκολη αποστολή με τη Ζάλτσμπουργκ εκτός έδρας…

Σε ό,τι αφορά τα του ματς, οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Φαμπίνιο στο 19′ και δύο λεπτά μετά τα πράγματα έγιναν χειρότερα, αφού ο Μέρτενς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τελείωσε ωραία τη φάση για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού η Λίβερπουλ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο επιθετικά, απειλώντας στο 45′ με τον Μίλνερ. Στο β’ μέρος, πάντως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν βελτιωμένη και πίεσε για το 1-1, το οποίο απέτρεψε ο Κουλιμπαλί -πάνω στη γραμμή- στην προσπάθεια του Φιρμίνο στο 55′. Εξι λεπτά μετά ο Σαλάχ από καλή θέση σούταρε στην αγκαλιά του Μερέτ και το γκολ ήρθε τελικά στο 67′ με την κεφαλιά του Λόβρεν μετά το κόρνερ του Μίλνερ (1-1).

Ο αμυντικός των Κόκκινων, πάντως, έκανε επιθετικό φάουλ αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε οι υπόλοιποι στο VAR είδαν κάτι, αν και έχουμε δει να ακυρώνονται γκολ για πιο χαλαρές φάσεις (αυτό της Κρίσταλ Πάλας στο ματς με τη Λίβερπουλ πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα). Οπως και να έχει, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και η υπόθεση-πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Λίβερπουλ: Αλισον, Γκόμες (57′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (19′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ (78′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Νάπολι: Μερέτ, Μαξίμοβιτς, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Ντι Λορέντσο, Αλαν, Ζιελίνσκι (85′ Γιουνές), Ρουίθ, Λοσάνο (72′ Γιορέντε), Μέρτενς (81′ Ελμάς).

Σλάβια Πράγας – Ιντερ 1-3: Τριάρα και στο χέρι της…
Για 81΄ λεπτά η Ίντερ δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Σλάβια στην Πράγα, αλλά ο Λουκάκου στο 81΄ έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Ακολούθησε άλλο ένα γκολ του Μαρτίνες, με τα οποία η Ίντερ πέρασε με 3-1 το εμπόδιο των Τσέχων. Οι «νερατζούρι» ισοβαθμούν, πλέον, με την Ντόρτμουντ στους 7 βαθμούς, αλλά έχουν υπέρ τους την ισοβαθμία και βρίσκονται στην 2η θέση.

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόβσκι): Κόλαρ, Κούντελα, Φρίντριχ (84′ Φρίντριχ), Μπόριλ, Κουφάλ, Χούσμπαουερ (70′ Ζέλενι), Στάντσιου (58′ Τραορέ), Μάζοπουστ, Σέβτσικ, Ολαγίνκα, Σούτσεκ

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Μπιράγκι (76′ Λάζαρο), Σκρίνιαρ, Μπόρχα Βαλέρο (76′ Γκαλιαρντίνι), Βεσίνο (90′ Εσπόζιτο), Μπρόζοβιτς, Καντρέβα, Λουκάκου, Μαρτίνες.

Απίστευτη εξέλιξη στο Λειψία – Μπενφίκα
Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς ανάμεσα στην Λειψία και στην Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι κρατούσαν μέχρι το 89ο λεπτό το «τρίποντο» με το 2-0 που προηγούνταν, αλλά οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω και με δύο γκολ του Φόρσμπεργκ πήραν την ισοπαλία (2-2) και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «16» του CL, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Κάτω από τα δοκάρια των «αετών» της Λισαβόνας βρέθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Υποχρεωμένη να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Σάλτσμπουργκ στο φινάλε της φάσης των ομίλων είναι η Λίβερπουλ μετά το 1-1 με τη Νάπολι στο Άνφιλντ. Την ίδια ώρα οι Αυστριακοί έκαναν περίπατο στην έδρα της Γκενκ (4-1) και θα τα δώσουν όλα για όλα στο τελευταίο ματς με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Όλα θα κριθούν στο φινάλε για Βαλένθια και Τσέλσι
Βαλένθια και Τσέλσι ήθελαν τη νίκη για να προκριθούν στους «16» του Champions League, ωστόσο, είναι υποχρεωμένες να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική (6η) για να μάθουν σε ποια διοργάνωση θα συνεχίσουν, μετά τη σημερινή ισοπαλία (2-2) στο «Μεστάγια».

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς που έχουν γίνει έως τώρα στη διοργάνωση, οι Ισπανοί προηγήθηκαν, αλλά οι Λονδρέζοι κατάφεραν να γυρίσουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να προηγηθούν με 2-1. Ο Παρέχο έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους (μεγάλη απόκρουση του Κέπα), παρ΄ όλα αυτά ο Βας με ένα πάρα πολύ τυχερό γκολ «έσωσε την παρτίδα» για το συγκρότημα του Θελάδες, που υπερτερεί των «μπλε» σε περίπτωση ισοβαθμίας (οι δύο ομάδες έχουν από 8 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές).

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League έμεινε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μετά την αποψινή της νίκη με 2-0 επί της Λιόν. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 7 βαθμούς, με τους Ρώσους να υπερτερούν των «λιονέ» σε περίπτωση ισοβαθμίας την τελευταία αγωνιστική. Παράλληλα, διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει τις γαλλικές ομάδες να μην μπορούν να νικήσουν εκτός έδρας την Ζενίτ (με το σημερινό αποτέλεσμα οι ισοπαλίες έμειναν 2, ενώ οι ήττες αυξήθηκαν σε 5).

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί έως τώρα στους «16» είναι οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία και Τότεναμ.

Tα αποτελέσματα:

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Γαλατάσαραϊ – Κλαμπ Μπριζ 1-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 12-2

2. Ρεάλ Μαδρίτης 8 11-7

3. Κλαμπ Μπριζ 3 3-9

4. Γαλατάσαραϊ 2 1-9

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2

Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν 0-6

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Μπάγερν Μονάχου 15 21-4

2. Τότεναμ 10 17-11

3. Ερυθρός Αστέρας 3 3-19

4. Ολυμπιακός 1 7-14

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1

Αταλάντα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Μάντσεστερ Σίτι 11 12-3

2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 8-10

3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 9-9

4. Αταλάντα 4 5-12

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Μόσχας – Λεβερκούζεν 0-2

Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Γιουβέντους 13 10-4

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7 6-5

3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 6 5-7

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 4-9

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκενκ – Σάλτσμπουργκ 1-4

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Λίβερπουλ 10 11-8

2. Νάπολι 9 7-5

3. Σάλτσμπουργκ 7 16-11

4. Γκενκ 1 5-16

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ 3-1

Σλάβια Πράγας – Ίντερ 1-3

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Μπαρτσελόνα 11 7-3

2. Ίντερ 7 9-7

3. Μπορούσια Ντόρτμουντ 7 6-7

4. Σλάβια Πράγας 2 3-8

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ – Λυών 2-0

Λειψία – Μπενφίκα 2-2

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Λειψία 10 8-6

2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7 7-6 -5αγ.

3. Λυών 7 7-6 -5αγ.

4. Μπενφίκα 4 7-11

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Βαλένθια – Τσέλσι 2-2

Λιλ – Άγιαξ 0-2

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

1. Άγιαξ 10 12-5

2. Βαλένθια 8 8-7 -5αγ.

3. Τσέλσι 8 9-8 -5αγ.

4. Λιλ 1 3-12

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος