«Συναγερμός» για την Δυτική Αττική – Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες

«Συναγερμός» για την Δυτική Αττική – Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες

Ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, και επίσης στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βορειοδυτικής χώρας, αναμένονται την Τετάρτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα έως και τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με την έντασή τους σταδιακά να μειώνεται. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το φαινόμενο των λασποβροχών.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 10 έως 21, στην κεντρική Ελλάδα από 9 έως 22, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 15 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από μεταβλητές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κατά περιόδους και ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες. Περισσότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα δεχθούν τα δυτικά τμήματα του νομού. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσει σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Εκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έκανε λόγω η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Τρίτη το πρωί. Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (20-11-2019)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (21-11-2019)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της
Αττικής).