Ο Ολυμπιακός νέα ήττα από την Bayern με αξιοπρεπές σκορ

Ο Ολυμπιακός νέα ήττα από την Bayern με αξιοπρεπές σκορ

Κράτησε για ένα ημίχρονο το μηδέν ο Σα, αλλά ήταν δύσκολο να επαναλάβει το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο από μία Bayern σοκαρισμένη από την πεντάρα του Σαββάτου και με το επερχόμενο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στο μυαλό της.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη εξαρχής και αποτυπώθηκε και στο χορτάρι του Allianz Arena, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η Μπάγερν έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των ομίλων. Τα γκολ των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 69΄ και Ιβάν Πέρισιτς στο 89΄ έδωσαν την νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση. Οι Βαυαροί είχαν δοκάρι με τον Παβάρ στο 44΄. Η σημερινή ήταν η 4η νίκη για την ομάδα του Φλικ σε ισάριθμα ματς (12β.). Με ένα βαθμό παραμένει ο Ολυμπιακός, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Με μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη ο Φλικ στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Μπάγερν άφησε εκτός τον Κουτίνιο.

Οι Γερμανοί, όπως ήταν φυσικό, μπήκαν στο παιχνίδι πιο δυνατά και επέβαλαν το ρυθμό τους, αλλά ο Ολυμπιακός έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Σα και Σεμέδο κατάφερε να κρατήσουν το μηδέν. Στο 35′ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Κομάν έκανε το σουτ, αλλά εντυπωσιακά ο Σα έσωσε τους «ερυθρόλευκους». Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου οι Βαυαροί έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά η προσπάθεια του Παβάρ σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 69′ ο Κομάν έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Λεβαντόφσκι έβαλε το πόδι του κι έκανε το 1-0 για την Μπάγερν. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Πολωνού απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο 89′ η Μπάγερν κλείδωσε τη νίκη της πετυχαίνοντας το δεύτερο της τέρμα στο παιχνίδι. Ο Πέρισιτς που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στο παιχνίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έκανε το 2-0 κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Με αυτό το τρίποντο η Μπάγερν έφτασε τους 12 βαθμούς και εξασφάλισε την πρόκριση για τα νοκ άουτ.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μαρτίνες, Γκορέτσκα (82′ Τολισό), Κίμιχ, Γκνάμπρι (88′ Πέρισιτς), Κομάν (90′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71′ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (61′ Μασούρας), Ποντένσε, Γκερέρο.