Τσιτσιπάς: Στο Νο5 του κόσμου και στα ημιτελικά του Citi Open

Στους «16» του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν σταματά να… ξαναγράφει τα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού τένις. Γιατί αυτή τη φορά εξασφάλισε για πρώτη φορά άνοδό του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Citi Open, στην Ουάσινγκτον, με τη νίκη του επί του Μπενουά Περ. Και με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε ότι τη Δευτέρα θα περάσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην παγκόσμια κατάταξη και ότι θα ανέβει στο Νο5 του κόσμου! «Μόλις βρεθείς σε μια συγκεκριμένη θέση για πολύ καιρό, πραγματικά λαχταράς περισσότερα. Είμαι χαρούμενος με αυτή τη θέση. Για κάποιους μπορεί να μη σημαίνει πολλά, αλλά για εμένα σημαίνει, γιατί πίσω από αυτό είναι σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Τσιτσιπάς, που ανέβηκε μια θέση ψηλότερα.

Η πρόκριση Τσιτσιπά στα ημιτελικά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Citi Open. Ο 20χρονος επικράτησε με 7-5, 6-0 του Μπενουά Περ σε 74 λεπτά. Ετσι, θα ακολουθήσει ένας «ελληνικός εμφύλιος» στο τουρνουά της Ουάσινγκτον. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά είναι ο Νικ Κύργιος, αφού ο Ελληνοαυστραλός κέρδισε με 2-0 σετ (3-6, 3-6) τον Νόρμπερτ Γκόμπος. Ο Τσιτσιπάς με τον Κύργιο έπαιξαν μαζί στο διπλό πριν από λίγες ημέρες, στο Citi Open.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος