Η διάσημη οικογένεια Κένεντι και το θανατηφόρο άγγιγμα της μοίρας

Η διάσημη οικογένεια Κένεντι και το θανατηφόρο άγγιγμα της μοίρας

Ενα ακόμη μέλος των Κένεντι, η Σίρσε Χιλ, έχασε τη ζωή της σε ηλικία 22 ετών. Η εγγονή του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι πέθανε χθες Πέμπτη, κατά τα φαινόμενα από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, μέσα σε κτιριακό συγκρότημα το οποίο ανήκει στην οικογένεια στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The New York Times.

Ο θάνατος της έρχεται να προστεθεί στους τραγικούς επιλόγους που έχουν γραφτεί και για άλλα μέλη της οικογένειάς της, κάνοντας τον κόσμο να αναρωτιέται αν υπάρχει όντως η «κατάρα των Κένεντι».

Η «κατάρα» μετράει πλέον τρεις γενιές, ενώ κάποιοι έχουν φθάσει στο σημείο να εξετάσουν ακόμα και… ζωδιακά το ζήτημα, ξεκινώντας από τον αστρολογικό χάρτη του πατριάρχη Joseph Kennedy. «Φαίνεται πως κάθε φορά που ένας Κένεντι ήταν κοντά στην εκπλήρωση ενός στόχου ή φιλοδοξίας, καταδικάστηκε να πληρώσει ένα τραγικό τίμημα», δήλωσε στο AFP ο Εντουαρντ Κλάιν, συγγραφέας βιβλίου για το θέμα. «Θα πρέπει να φτάσει κανείς στους αρχαίους Έλληνες και τους Ατρείδες, τον Αγαμέμνονα, την Κλυταιμνήστρα, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, για να βρει μία οικογένεια που έχει υποστεί τόσες καταστροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αρχή
Η αρχή έγινε με την κόρη του Τζόζεφ και της Ρόουζ, Ρόζμαρι. Η ίδια υπέφερε από διαταραχές. Οι απότομες εναλλαγές στη διάθεσή της οδήγησαν τον αυταρχικό πατέρα της να της κάνει κρυφά λοβοτομή το 1039, προκαλώντας της έτσι μόνιμο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της σε ίδρυμα. Ακολούθησαν δύο τραγικά δυστυχήματα τα οποία κόστισαν τη ζωή στα άλλα δύο παιδιά του Τζόζεφ και της Ρόουζ. Το 1944 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου o Τζόζεφ Π.Κένεντι Τζούνιορ σκοτώθηκε όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, ενώ συμμετείχε σε μυστική αποστολή της αεροπορίας. Το 1948 έχασε τη ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα και η Καθλήν Κένεντι με τον εραστή της.

Οι δολοφονίες
Το πέρασμα του χρόνου έδωσε τη σκυτάλη από τις οικογενειακές τραγωδίες στις τραγικές δολοφονίες. Το 1963 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέλαντ Κένεντι δολοφονείται με τρεις σφαίρες από τον Λη Χάρβει Όσβαλντ, στο Ντάλας του Τέξας. Μια δολοφονία σε ζωντανή σύνδεση.

Πέντε χρόνια μετά, το 1968 δολοφονήθηκε ο αδερφός του και γερουσιαστής Ρόμπερτ-Μπομπ-Κένεντι στο Λος Άντζελες μόλις έχει πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την Προεδρία. Οι γιοι του Ρόμπερτ-Μπομπ-Κένεντι επίσης έφυγαν νωρίς από τη ζωή. Το 1984 ο Ντέιβιντ πέθανε από υπερβολική δόση, ενώ ο Μάικλ έχασε τη ζωή του το 1997, ενώ έκανε σκι στο Ασπεν.

1969- 2019
Το 1969 ένα τρομερό σκάνδαλο έβαλε τέλος στις φιλοδοξίες και του τρίτου αδερφού για το προεδρικό χρίσμα. Ο Έντουαρντ-Τεντ-Κένεντι έριξε το αυτοκίνητό του από μία γέφυρα στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η συνοδηγός του Μέρι Τζο Κόπεχνε. Το τραγικό λάθος του Τεντ ήταν ότι εγκατέλειψε το θύμα και ανέφερε το δυστύχημα αρκετές ώρες μετά. Βέβαια η πολιτική σταδιοδρομία δεν επηρεάστηκε περαιτέρω, καθώς έφυγε από τη ζωή το 2009 από καρκίνο, ως ένας από τους μακροβιότερους και πλέον σεβάσμιους Γερουσιαστές. Ήταν μάλιστα, ο πρώτος που είχε μιλήσει για «κατάρα». Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, στην οποία προσπαθούσε να εξηγήσει το πώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε από γέφυρα ανέφερε: «Κάποια τρομερή κατάρα υπάρχει πάνω από τους Κένεντι».

Το 1999 συνετρίβη το αεροσκάφος που πιλόταρε ο Τζον τζούνιορ, γιος του προέδρου. Το δυστύχημα βύθισε στη θλίψη τις ΗΠΑ, καθώς σε αυτό έχασαν τη ζωή τους πέρα από τον Τζον Τζον – όπως ήταν γνωστός από παιδί ο γιος του προέδρου – η σύζυγός του Καρολίν και η αδερφή της Λόρεν Μπεσέτ.

Το θέμα της κατάρας των Κένεντι επανήλθε στο προσκήνιο το 2012 όταν η Μαίρι Ρίτσαρντσον Κένεντι πρώην σύζυγος του γιου του Μπομπ Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι τζούνιορ, η Μαίρυ Ρίτσαρντσον Κένεντι, βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της σε ένα από τα πιο πλούσια προάστια της Νέας Υόρκης. Η αυτοκτονία της έγινε πρωτοσέλιδο και οι περισσότεροι τίτλοι αναφέρονταν φυσικά στην «κατάρα» της διάσημης οικογένειας.

Εφτά χρόνια μετά και συγκεκριμένα προχθές, Πέμπτη, 1η Αυγούστου, μια εγγονή του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι πέθανε κατά τα φαινόμενα από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Φυσικά, στην Αμερική από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του 22χρονου κοριτσιού, τα μέσα ενημέρωσης ανασύρουν την «κατάρα των Κένεντι».

Πηγή: TaNea.gr

: