ΗΠΑ: Αποσύρονται οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Κέβιν Σπέισι

ΗΠΑ: Αποσύρονται οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Κέβιν Σπέισι

Ο 21χρονος σήμερα κατήγορος δεν δέχεται να καταθέσει τα στοιχεία -τηλεφωνικά μηνύματα- που θα αποδείκνυαν την ενοχή του διάσημου ηθοποιού
«Φούσκα» ή εξαγορά; Καταστράφηκε η καριέρα του και σπιλώθηκε το όνομά του γιατί ένας νεαρός θέλησε να κερδίσει δημοσιότητα ή συνέβη κάτι πίσω από τις... κουρτίνες, που ενδεχομένως δεν θα μάθουμε ποτέ; Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελία της Μασσαχουσέτης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Mr President του House of Cards, Κέβιν Σπέισι, λόγω έλλειψη... μάρτυρα.

Τι συνέβη; Η διαρροή των μηνυμάτων πάνω στα οποία στηρίχθηκε όλο το κατηγορητήριο εναντίον του διάσημου ηθοποιού, ήταν επιλεκτική. Κοινώς, είχε δουλέψει... μονταζιέρα! Ο 18χρονος που εμφανιζόταν ως θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν δέχθηκε ποτέ να παραδώσει στην εισαγγελία τις αποδείξεις, ήτοι ολόκληρους τους διαλόγους μέσω μηνυμάτων που είχε με τον Κέβιν Σπέισι, σε ένα μπαρ στο Nantucket πριν από τρία χρόνια.

Οι δικηγόροι του διάσημου ηθοποιού είχαν προηγουμένως κατηγορήσει τον 18χρονο ότι διαγράφει μηνύματα κειμένου που θα υποστήριζαν την υπεράσπιση του πελάτη τους. Ο δικαστής αμφισβήτησε το πώς οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να φέρουν τον κατηγορούμενο σε δίκη αν ο κατήγορος συνέχιζε να αρνείται να καταθέσει. Ο δε κατήγορος, πριν από λίγες ημέρες, απέσυρε τη μήνυση, καθώς δεν μπορούσε να τη στηρίξει.

Την Τετάρτη, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από την κατηγορία «εξαιτίας της μη διαθεσιμότητας του καταγγέλλοντος μάρτυρα».

Ο Κέβιν Σπέισι είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει. Οι δε δικηγόροι του είχαν αποκαλέσει τους ισχυρισμούς εναντίον του «φανερά ψευδείς».

Ο κάτοχος των δύο Όσκαρ ήταν μεταξύ των πρώτων και μεγαλύτερων ονομάτων που διασύρθηκαν από το κίνημα #MeToo ενάντια σε σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση, το οποίο σάρωσε τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ο 21χρονος σήμερα από το Νάντουκετ είχε πει στην αστυνομία ότι ο διάσημος ηθοποιός τον είχε κεράσει αρκετούς γύρους μπύρας και ουίσκι στο εστιατόριο Club Car, τον Ιούλιο του 2016, όταν ήταν 18 ετών, υποστηρίζοντας ότι τον φλέρταρε και στη συνέχεια έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια του και έπιασε τα γεννητικά του όργανα.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης ιστορίας, ο Κέβιν Σπέισι έχασε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην άκρως πετυχημένη σειρά House of Cards και οι σεναριογράφοι αναγκάστηκαν να... ξεπετάξουν τον τρίτο γύρο, «σκοτώνοντας» τον «πρόεδρο της Αμερικής» και αλλάζοντας όλη την εξέλιξη της ιστορίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα