Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά στις ερωτήσεις του apotis4stis5

Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά στις ερωτήσεις του apotis4stis5

Από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές εδώ και πολλά χρόνια, ο Γιώργος μας δείχνει μία άγνωστη για πολλούς πλευρά του εαυτού του με τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας.

1η Έχετε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής που είναι το αγαπημένο σας;

Το ρεμπέτικο και το φλαμένκο.

2η Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που θυμόσαστε ότι αγοράσατε;

Πολύ πολύ μικρός, ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν του Βασίλη Τσιτσάνη με τα κλειδιά, τον "Επιτάφιο", την "Όμορφη Πόλη", "Μάρκος ο Δάσκαλός μας". Και αργότερα "Το Χαμόγελο της Τζοκόντας" και το "Σκληρό Απρίλη του '45". Από νωρίς επίσης, στο πρώτο μου ταξίδι στο Παρίσι, η μεγάλη αγορά δίσκων ήταν δίσκοι φλαμένκο με τον Paco de Lucia και τον Juan Cerano. Αγόρασα επίσης Vivaldi και Brahms, Beattles και Bob Dylan.

3η Ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος που έχετε αγοράσει;

Αγοράζω ακόμα φλαμένκο διαδικτυακά.

4η Υπήρξατε ποτέ μόνιμος ακροατής κάποιας συγκεκριμένης ραδιοφωνικής εκπομπής;

Βεβαίως. Της εκπομπής του Πετρίδη και του Παπαστεφάνου. Μικροί ακούγαμε και ροκ στον αμερικάνικο... Γενικά μ' αρέσει το ραδιόφωνο, ακούω.

5η Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που παρακολουθήσατε και ποια η τελευταία;

Η πρώτη μεγάλη συναυλία, που συμμετείχα κιόλας, ήταν του Μίκη στο Καραϊσκάκη το 1974 και η πρώτη ξένη ήταν της Diana Ross στην Αμερική. Έχω δει αρκετές συναυλίες των Dire Straits, των Genesis, των Pink Floyd, πολλούς φλαμενκίστες, είμαι φαν του Mark Knopfler, του Phil Collins, του Stevie Wonder, του George Michael, των Queen, των Dean Can Dance, του Sting φυσικά. Γενικά νεότερος έβλεπα πάρα πολλές συναυλίες. Την τελευταία θα τη δω το Σάββατο 29 Ιουνίου με την Μαρίνα Σάττι. Μ' αρέσει. Είναι πολύ καλή μουσικός.

6η Ποια ήταν η πρώτη κινηματογραφική ταινία που θυμόσαστε ότι είδατε και ποια η τελευταία;

"Η μπαλάντα ενός στρατιώτη", ρώσικο. Με πήγαινε η μάνα μου σ' αυτά. Η τελευταία αξιόλογη που θυμάμαι είναι "Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι". Φοβερή ταινία.

7η Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που θυμόσαστε ότι διαβάσατε και ποιο το τελευταίο;

Το πρώτο βιβλίο ήταν πάλι κάτι ρώσικο του Μπόρις Πολεβόϊ μ' ένα άλογο. Διάβαζα κι έκλαιγα, έκλαιγα και διάβαζα. Πάντα διαβάζω δυο τρία βιβλία μαζί. Τώρα έχω ανοιχτά, τον Έρικ Χομπσμπάουμ "Στους ορίζοντες του 21ου αιώνα: Μετά την εποχή των άκρων, συνομιλία με τον Antonio Polito", "Τα μαθήματα ιστορίας" της Μαρίας Ευθυμίου και το "Ισλάμ" του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου.