Κώστας Ευριπιώτης, έφυγε ένας χαρούμενος άνθρωπος, δείτε τον να τραγουδάει

Κώστας Ευριπιώτης, έφυγε ένας χαρούμενος άνθρωπος, δείτε τον να τραγουδάει

30 Μαΐου 2019... Η Ρίτα δεν θα μπορεί πλέον να τραγουδά «δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο». Ήταν ο κλασικός «παίδαρος» του ελληνικού κινηματογράφου. Ο μάγκας, το αλάνι, ο «έτσι» της Καίτης Φίνου στο «Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ» με τον επίσης αείμνηστο Στάθη Ψάλτη. Ήταν ένας «άντρας έτοιμος για όλα», ήταν όμως και το «λιονταράκι του κυρ Ηλία». Ήταν και ο «παλιός» στης «Ελλάδος τα Παιδιά» με τον Σμήναρχο Κάκαλο, του Μπέζου.

Ήταν το καλύτερο... κακό παιδί, με τις χαρακτηριστικές γκριμάτσες του, γεμάτος πάθος και ένταση στη σκηνή ή στον φακό της κάμερας. Ήταν ένας από εκείνους, που μας χάρισαν ώρες συντροφιάς και γέλιου τη δεκαετία του '80 και του '90. Ήταν... διότι από τις 30 Μαΐου 2019, δεν είναι πλέον μαζί μας. «Έφυγε» από κοντά μας, κάνοντας πιο φτωχό το ελληνικό θέατρο. Ρίτα... ο παίδαρος «έφυγε»! Τώρα δεν γελάμε.

Ένα δάκρυ μόνο κυλά από τα μάτια, για ένα παιδί που αφιέρωσε τη ζωή του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Κώστας Ευρυπιώτης πάλεψε για μήνες με τον καρκίνο, αλλά νικήθηκε και «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως τις: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες.