Ψυχρή εισβολή έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες με την Ωκεανίδα

Ψυχρή εισβολή έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες με την Ωκεανίδα

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές
Ψυχρή εισβολή έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα φέρει στη χώρα η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Ωκεανίς».

Σύμφωνα με το meteo, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μέχρι την Κυριακή.

Το τσουχτερό κρύο θα οφείλεται στις αέριες μάζες πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά. Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη.

Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο-Κυριακή, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο φαίνονται οι προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την «Ωκεανίδα» από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Διευθυντής ΕΜΥ: Υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών

Για τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού «διαφωνούν» τα προγνωστικά, όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων για τη θέση των βαρομετρικών συστημάτων. Ωστόσο προβλέπεται πτώση θερμοκρασίας περί τους 12 βαθμούς και βοριάδες 8 με 9 τοπικά 10 μποφόρ το Σαββατοκύριακο» έγραψε ο μετεωρολόγος στο Twitter.

Η «διαφωνία» έγκειται στο ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προέβλεψε το πρωί της Πέμπτης σφοδρό χιονιά, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα ξεκινήσει το Σάββατο σε όλη την Αττική, ενώ η ΕΜΥ, δημοσίευσε χάρτες που δείχνουν ψυχρό τριήμερο που ξεκινά από τη Βόρεια Ελλάδα και «κατηφορίζει» προς την υπόλοιπη χώρα.