Champions League αποτελέσματα για λίγους τυχερούς που τα πρόβλεψαν

Champions League αποτελέσματα για λίγους τυχερούς που τα πρόβλεψαν

Μετά τα χθεσινά 0-0 και στους δύο αγώνες δεν θα λέγαμε ότι ήταν προβλέψιμα τα σκορ

Όχι μόνο διατήρησε το αήττητο που έχει στην έδρα της η Ατλέτικο Μαδρίτης στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League, αλλά πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους (8η σε 13 ματς στον γύρο των «16») στο Wanda Metropolitano. Πλέον, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στη διοργάνωση, με το έργο της «Γιουβε» να είναι πάρα πολύ δύσκολο στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου στο Τορίνο.

Η ένατη σερί εντός έδρας νίκη των «ροχιμπλάνκος» σε διοργάνωση της UEFA ήταν απόλυτα δίκαιη με βάση την εμφάνισή τους κυρίως στο β΄ 45λεπτο. Αντίθετα, η πρωτοπόρος και αήττητη της Serie A, Γιουβέντους, ήταν απογοητευτική και δικαιολογημένα γνώρισε την ήττα μετά από 4 νίκες στα 5 τελευταία ματς που είχε δώσει στην φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά, αρχικά με τον Ντιέγκο Κόστα (50΄), που αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Στσέζνι, για να ακολουθήσει το δοκάρι του Γκριεζμάν στο 53΄ (ο γκολκίπερ της Γιουβε βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα).

Συνέχισε να πιέζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ήταν κυρίαρχη στην επανάληψη και στο 70΄ οι οπαδοί της πανηγύρισαν το γκολ του Μοράτα με καρφωτή κεφαλιά. Οι πανηγυρισμοί όμως, μέσα στο γήπεδο και στην εξέδρα δεν κράτησαν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο Σβάγερ με την βοήθεια του VAR ακύρωσε ορθώς το τέρμα, για καθαρό φάουλ του Ισπανού στράικερ πάνω στον Κιελίνι.
Τελικά, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν αυτό που δικαιούταν βάση τις εικόνας τους στην επανάληψη. Στο 78΄ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκριεζμάν και τη σύγχυση στα καρέ των Ιταλών, ο Χιμένες βρήκε τον τρόπο με σουτ να «γράψει» το 1-0, ενώ στο 83΄ ο Γοδίν με σουτ από πλάγια θέση, που βρήκε πάνω στον Ρονάλντο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Όμπλακ στο φινάλε του ματς έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Μπερναρντέσκι.

Διαιτητής: Φέλιξ Σβάγερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ντιέγκο Κόστα (χάνει τη ρεβάνς), Τομάς (χάνει τη ρεβάνς), Γκριεζμάν - Αλεξ Σάντρο (χάνει τη ρεβάνς)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Τομάς (61΄ Λεμάρ), Κόκε (67΄ Κορέα), Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Ρόντρι, Ντιέγκο Κόστα (58΄ Μοράτα), Χουάνφραν, Χιμένες
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Πιάνιτς (72΄ Τσαν), Ρονάλντο, Ντιμπάλα (80΄ Μπερναρντέσκι), Άλεξ Σάντρο, Ματουϊντί (84΄ Κανσέλο), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Μπεντανκούρ

Πηγή: απε-μπε

Απίθανο ματς στην AufSchalke Arena, αλλά στο τέλος δε... νικάνε οι Γερμανοί! Η Σάλκε βρέθηκε μπροστά στο σκορ (2-1) με δυο πέναλτι του Μπενταλέμπ, έπαιξε με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Οταμέντι), αλλά η Σίτι με αντεπίθεση έφερε τα πάνω – κάτω και σε πέντε λεπτά πήρε σκορ πρόκρισης (3-2).

H Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύθηκε την ποιότητα στον άξονα και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Μόλις στο 7' οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν εξαιρετικά την κομπίνα, έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Αγουέρο νικήθηκε από τον Φέρμαν. Η Σάλκε προσπάθησε να αντιδράσει σωστά στην πίεση της Σίτι, ενώ με μακρινές είχε στόχο να απειλήσει, αλλά μάταια... Ετσι, στο 18ο λεπτό, το πρέσινγκ της Σίτι έφερε αποτελέσματα. Ο Φέρμαν έκανε λάθος γύρισμα, ο Νταβίδ Σίλβα έκλεψε από τον Σανέ, μοίρασε ιδανικά στον Αγουέρο που πέτυχε το 1-0. Ηταν το 24ο στη σεζόν, αλλά και το 7ο σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στο Champions League. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και στο 23' είχαν την πρώτη επαφή με την αντίπαλη εστία, αλλά το σουτ του Ουτ πέρασε άουτ. Η Σάλκε πήρε μέτρα, έβγαλε αντίδραση και σε ένα δεκάλεπτο έκανε μια... τρελή ανατροπή! Στο 34' η σουτάρα του Καλιγκιούρι βρήκε το χέρι του Οταμέντι (χάνει τη ρεβάνς), η τηλεόραση του... γηπέδου δε λειτουργούσε και ο Μπενταλέμπ έπειτα από... τέσσερα λεπτά βρέθηκε στην άσπρη βούλα και με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το 1-1. Στο 44' η Σάλκε κέρδισε φάουλ, ο Φερναντίνιο πήρε αγκαλιά τον Σανέ και ο Μπενταλέμπ βρέθηκε ξανά στην άσπρη βούλα. Ο Αλγερινός πέτυχε το 2-1 διατηρώντας παράλληλα το... απόλυτο στα πέναλτι (15 στα 15 με τη Σάλκε).

Η Σίτι μπήκε φουλ επιθετικά, πίεσε τους Γερμανούς, είχε δυο καλές ευκαιρίες με Σίλβα, Γκουντογκάν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά η Σάλκε ήξερε τον τρόπο να αμυνθεί. Οι Γερμανοί έκλεισαν τους χώρους και μόνο κάποια μακρινά σουτ έγιναν από τους «Πολίτες». Στο 68' η Σάλκε απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Οταμέντι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πεπ πέρασε στο ματς τον Σανέ στη θέση του Αγουέρο, η Σίτι έγινε πιο κινητική κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή ανατροπή! Στο 85' ο Σανέ με... κεραυνό έφερε το ματς στα ίσα και στο 90' ήρθε το 3-2. Ο Εντερσον έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Στέρλινγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο τελείωμα έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στους Πολίτες.

Σάλκε: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, ΜακΚένι (75' Σκρζιμπσκι), Μπενταλέμπ, Σερντάρ, Ουτ (87' Χαρίτ), Μεντίλ (65' Μπουργκστάλερ)

Μαν. Σίτι: Εντερσον, Οταμέντι, Γουόκερ, Λαπόρτ, Νταβίδ Σίλβα (70' Κομπανί), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (87' Ζιντσένκο), Μπ. Σίλβα, Αγουέρο (78' Σανέ), Στέρλινγκ

Πηγή: Gazzetta.gr