Πέθανε η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου

Πέθανε η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου

Σε ηλικία 74 ετών μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο - Ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ελληνική Τηλεόραση πού ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων
Μια μεγάλη απώλεια για την ΕΡΤ και τον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς έφυγε χθες από κοντά μας μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο η συνάδελφος Μένυα Παπαδοπούλου, η πρώτη γυναίκα διευθύντρια ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ποια ήταν η Μένυα Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και τελείωσε το 16ο Γυμνάσιο Θηλέων στην Κυψέλη.

Παρακολούθησε μαθήματα Δημοσιογραφίας στη Σχολή του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου με καθηγητή το Σπύρο Μελά και αργότερα μαθήματα Δημοσίων Σχέσεων στο WEST LONDON COLLEGE.

Ηταν πτυχιούχος-αριστούχος της LONDON SCHOOL OF DRAMATIC ART. Έζησε στο Λονδίνο το 1965-66, στα 1967-1974, όταν και εργάστηκε σε μεγάλη Διαφημιστική Εταιρεία – καθώς και την περίοδο 2005-2010 ως Σύμβουλος Τύπου της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Δημοσιογραφία το 1975, συντάσσοντας και εκφωνώντας Δελτία Ειδήσεων στην Αγγλική, για τη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»στα Βραχέα Κύματα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ.

Από το 1976, εργάστηκε στις Εξωτερικές Ειδήσεις της Τηλεόρασης της τότε ΥΕΝΕΔ και, παράλληλα, συντάσσει και εκφωνεί αγγλόφωνο Δελτίο Ειδήσεων στην Τηλεόραση.

Το 1977 εκφωνεί για πρώτη φορά Δελτίο Ειδήσεων στην Ελληνική στην τότεΥΕΝΕΔ.

ΕΤ-1 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΥΑ ΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΜΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Από το 1978 έως το 1989 εργάζεται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αρχικά στο Εξωτερικό Δελτίο και αργότερα ως αρθρογράφος Διεθνών Θεμάτων. Η πρώτη της αποστολή στο Εξωτερικό για την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ήταν το 1982, για την κάλυψη της επίσκεψης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Καναδά. Ακολούθησαν συνεντεύξεις με πολλούς ξένους ηγέτες και αποστολές για την κάλυψη Συνόδων Κορυφής της ΕΟΚ (μετέπειτα ΕΕ) και του ΝΑΤΟ, τόσο για την Τηλεόραση όσο και για την Εφημερίδα.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 αποστολές στο Εξωτερικό, καλύπτοντας Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και άλλων Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών και έχει «καλύψει» δημοσιογραφικά, ταξίδια στο Εξωτερικό.

Το 1982 γίνεται η πρώτη γυναίκα Διπλωματικός συντάκτης στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ-2 και ΕΤ-1) πού καλύπτει τα μείζονα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής (Ελληνοαμερικανικά, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό), ενώ ακολουθεί τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών στις περισσότερες Επίσημες Επισκέψεις τους στο Εξωτερικό. Παράλληλα, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, εκφωνεί το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Το Δεκέμβριο του 1993, ορίζεται Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΤ-1, η πρώτη γυναίκα στην Ελληνική Τηλεόραση πού ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων. Παρέμεινε στη θέση έως τον Απρίλιο του 1996.

Την τριετία 1996-1999 εργάστηκε στο MEGA CHANNEL, ως Διευθύντρια Συντάξεως του Πρωϊνού Ενημερωτικού Προγράμματος με παρουσιάστρια τη Λιάνα Κανέλλη.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και έχει συνεργασθεί επί 12 χρόνια με το Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84, παρουσιάζοντας Πολιτικές εκπομπές και σχολιάζοντας ή αναλύοντας Διεθνή
και Διπλωματικά Θέματα.

Συντετριμμένοι όλοι οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ για την απώλεια μιας μεγάλης δημοσιογράφου, της δικής μας Μένυας Παπαδοπούλου, εκφράζουμε τη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα