Εκτός φυλακής η 53χρονη καθαρίστρια με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας

Εκτός φυλακής η 53χρονη καθαρίστρια με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης για πλαστογραφία του Απολυτηρίου Δημοτικού. Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Iκανοποιημένοι δηλώνουν ο δικηγόρος και η κόρης της 53χρονης καθαρίστριας μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που αφορά την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι:

«H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

«Ό,τι είμαστε σήμερα, το οφείλουμε στη μητέρα μας», δήλωσε η κόρη της

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα», τόνισε λίγο μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, η 53χρονη καθαρίστρια που οδηγήθηκε εκεί γιατί παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού στο Βόλο.

Η ίδια χαρακτήρισε σοκαριστική την εμπειρία που έζησε αλλά παράλληλα χαρακτήρισε συγκινητική τη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στην περίπτωσή της.

«Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά από 6 ετών» σημείωσε για να επαναλάβει πως «από εκεί έφυγα 11 χρονών, πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας και από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά» όπως είπε για να προσθέσει ότι έκανε ό,τι έκανε για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να δοθεί το αποφυλακιστήριο στην 53χρονη καθαρίστρια έγινε σχετική δεκτή η αίτηση που έκανε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας (το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο).

Η κόρη της 53χρονης ευχαρίστησε σε όλους τους τόνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και συμπαραστάθηκαν σ' αυτό το δράμα όπως είπε. «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μητέρας μου. Η μητέρα μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια για εμάς. Ό,τι είμαστε σήμερα, το οφείλουμε σ' αυτή, το οφείλουμε στη μητέρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ