Έντονες αντιδράσεις για το ρατσιστικό σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά - αποκάλεσε πίθηκο τον Θανάση Αντετοκούνμπο

Έντονες αντιδράσεις για το ρατσιστικό σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά - αποκάλεσε πίθηκο τον Θανάση Αντετοκούνμπο

Ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού και της Θύρας 7 ήταν έξαλλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής και τα είχε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον σχεδιασμό της ομάδας στους κοντούς τονίζοντας πως ήταν λάθος, ενώ τόνισε πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν γίνεται να παίζει τόσα πολλά λεπτά και δεν μπορεί να τρέχει πάνω κάτω.

Ο Τάκης Τσουκαλάς στο φινάλε άφησε ως κερασάκι στην τούρτα τον χαρακτηρισμό για τον Θανάση Αντετοκούμπο χαρακτηρίζοντας τον παίκτη του Παναθηναϊκού ως πίθηκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενα μπ...λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Δείτε το video... >>

Λυπημένος, αλλά και δυσαρεστημένος από το πρόσφατο ρατσιστικό περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον αδερφό του, Θανάση, δήλωσε ο «σταρ» των Μιλγουόκι Μπακς και του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου.

Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνο-νιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας.

Το σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά για το περιστατικό

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια από τους εκπροσώπους του απόπατου της δημοσιογραφίας για τη δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής:

Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή.

Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου».

Με φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να φορά τη φανέλα της Εθνικής με το όνομα του Αντετοκούνμπο, έδειξε τη στήριξη του προς τον Έλληνα διεθνή και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος»

46349060 10156898912193054 8776741617559142400 n