Αισιόδοξη εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα της super League.

Οι "πράσινοι", που δεν είχαν πείσει στα φιλικά, έβγαλαν πολύ πάθος στην Ξάνθη και επικράτησαν με 1-0 της ακριτικής ομάδας, η οποία δεν έκανε αισθητή την παρουσία της. Το υπέροχο γκολ του Μπουζούκη στο 69' έκρινε το παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να έχουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι έδειχνε ότι ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Είχε την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μια Ξάνθη που δεν έβρισκε καθόλου χώρους και δεν ήταν απειλητική.

Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους στο 24', αλλά ο Μουνιέ δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα στο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αλλά χάρη στην προσωπική ενέργεια του Μπουζούκη ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 69' ο νεαρός μέσος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Χατζηγιοβάνη, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, το ριμπάουντ πήρε ο Μπουζούκης και με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 75' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Χατζηγιοβάνη από τον Καμαρά, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 79' το παιχνίδι σταμάτησε για μερικά λεπτά, καθώς είχαμε ολιγόλεπτη πτώση του ρεύματος.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εμμανουηλίδης βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 97' με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο τερματοφύλακας της Ξάνθης βγήκε για δεύτερη φορά νικητής σε τετ α τετ.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στο 90+9' του Τζουρίτσκοβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κάρτες: Γέντρισεκ, Καμαρά - Ινσούα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Οικονόμου
Κόκκινη 90+9' Ντουρίσκοβιτς

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (84' Ορφανίδης), Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (56' Καντά), Καμαρά, Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (46' Φασίδης).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (74' Τσανδάρης), Ινσούα, Μπουζούκης (78' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (88' Εμμανουηλίδης)

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου Πανιώνιος και ΟΦΗ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Νέα Σμύρνη στην πρεμιέρα της Super League.

Οι "κυανέρυθροι" πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μασούρα (9') και ισοφάρισαν στο 44' με τον Σταυρόπουλο. Για τους Κρητικούς που συνδύασαν με εξαιρετική εμφάνιση την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία σκόραρε δύο φορές ο Νέιρα (23', 26').

Η καλή μέρα, λένε, φαίνεται από το πρωί και Πανιώνιος και ΟΦΗ έδειξαν ότι έχουν όρεξη να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα τα γκολ να πέφτουν βροχή! Οι Νεοσμυρνιώτες μόλις στο 9' πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Κόρμπος έκλεψε την μπάλα και βρήκε ιδανικά τον Μασούρα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΦΗ δεν είχε απλά τον έλεγχο, δημιουργούσε φάσεις όποτε ήθελε! Στο 23' με τη βοήθεια της τύχης οι Κρητικοί ισοφάρισαν. Ο Νέιρα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κούρντι και κατέληξε στο βάθος της εστίας το Μανοΐλοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Νέιρα με φοβερό σουτ σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ κι έκανε το 2-1. Στο 36' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Κουτσιανικούλη έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.
Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 44' ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ ο Στρέζος δεν έδιωξε σωστά, με αποτέλεσμα ανενόχλητος ο Σταυρόπουλος με κεφαλιά να κάνει το 2-2.

Στην επανάληψη δεν διατηρήθηκε ο "τρελός" ρυθμός του πρώτου μέρους. Ο Πανιώνιος είχε αναλάβει τον έλεγχο και ήταν η ομάδα που κυνήγησε με περισσότερες αξιώσεις το τρίτο γκολ. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ο Μπανανά στο 80' βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή του ΟΦΗ και κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)
Κάρτες: Ντουρμισάι, Σταυρόπουλος, Κότσιτς - Κοροβέσης, Κυριακίδης

Πανιώνιος (Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Κεϊτά, Κόρμπος (86' Σαντί Αλί), Μασούρας (74' Καμαρά), Σπιριντόνοβιτς (74' Μανθάτης), Ντουρμισάι.

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83' Ντίνας), Βουό, Πλατέλλας (83' Σασί), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο (63' Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

Έτοιμος για το παιχνίδι με την Μπέρνλι είναι ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 1-0 τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν με το δεξί το πρωτάθλημα. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 62'. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πέναλτι στο 42' με τον Φορτούνη (απέκρουσε ο Επασί), ενώ είχαν δοκάρι με τον Χασάν.

Με το μυαλό στη Μπέρνλι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και τα βρήκε "σκούρα" απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Βοιωτών.

Oι "ερυθρόλευκοι" δεν μπόρεσαν στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσουν πολλές σημαντικές φάσεις μπροστά στην εστία του Επασί, αλλά έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 42'. Ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Φορτούνη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελληνας διεθνής, αλλά ο Επασί έδιωξε και κράτησε το μηδέν.

Στην επανάληψη ο Μάρτινς έκανε δύο αλλαγές και ο Ολυμπιακός με την είσοδο των Μπουχαλάκη και Χασάν έγινε πιο επιθετικός. Ειδικά με τον Αιγύπτιο θα μπορούσαν οι "ερυθρόλευκοι" να σκοράρουν δύο φορές, μέσα σε 1 λεπτό.

Στο 59' ο Χασάν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος με απίθανο γυριστό σουτ, είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς με τον συνήθη ύποπτο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 64' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0.

Η ασφυκτική πίεση συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό και στο 66' ο Γκερέρο νικήθηκε από τον εκπληκτικό Επασί και δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι και οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ