Ρένα Δούρου: Προτιμώ να δρω παρά να μιλώ

Ρένα Δούρου: Προτιμώ να δρω παρά να μιλώ

Για της ενέργειες της περιφέρειας Αττικής, κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου, μίλησε η Ρένα Δούρου, απαντώντας, παράλληλα, στους επικριτές της, τονίζοντας πως προτιμά να δρα παρά να μιλά και αυτό στο τέλος θα κριθεί από τους πολίτες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», η κ. Δούρου ανέφερε τις ενέργειες που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και τόνισε: «Από τις 12:30 το μεσημέρι της μαύρης Δευτέρας ως τα ξημερώματα της Τρίτης ήμουν παρούσα στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Βοηθούσα, μαζί με τα στελέχη της περιφέρειας, το έργο της πυροσβεστικής, ως όφειλα, από τη θέση της περιφερειάρχου».

Στις επικρίσεις, ότι δεν μίλησε κατά τις ημέρες μετά την πυρκαγιά, η περιφερειάρχης απάντησε ότι αυτό έγινε ακριβώς επειδή «η ουσιαστική δουλειά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορά στις επόμενες ημέρες».

«Το ότι στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην τραγωδία, με αφόρητο πόνο και ότι θα μείνει για πάντα χαραγμένο μέσα μου, οι πολιτικοί μου αντίπαλοι το διαστρεβλώνουν υποστηρίζοντας ότι είμαι απαθής και αδιάφορη. Δεν μπορώ να ακολουθήσω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της τραγωδίας», ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής

«Δεν είμαι "εξαφανισμένη" στα άσχημα και "παρούσα" στα εγκαίνια και τις κορδέλες», πρόσθεσε.

Τέλος, για την απόδοση ευθυνών για τα όσα συνέβησαν, η κ. Δούρου ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και «δεν θα επιχειρήσει να προκαταλάβει τα πορίσματα της Δικαιοσύνης».

«Τις ευθύνες δεν θα τις αποδώσει ένα δημοσίευμα, ένα πρωτοσέλιδο μίας κυριακάτικης ή ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Ειδικά όταν, όπως είδαμε πολλές φορές να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μίας δημοσιογραφίας που δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα θύματα αλλά να κάνει προπαγάνδα, πατώντας πάνω στους νεκρούς και τα αποκαΐδια», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ