Δεν ήταν τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τις πυρκαγιές στο σκάφος

Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνται μετά τις πυρκαγιές στην Αττική και φέρονταν να εντοπίστηκαν σώα σε σκάφος με επιζώντες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και παρά τις αρχικές ελπίδες, τα κοριτσάκια που εντοπίστηκαν σε σκάφος με επιζώντες δίπλα σε έναν άνδρα δεν είναι τελικά τα δίδυμα που αγνοούνται. Ο άνδρας που φαίνεται δίπλα τους είναι τελικά ο πατέρας τους..

Νωρίτερα οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ένα ρεπορτάζ ωστόσο στον ALPHA τους είχε δώσει ελπίδες αφού νόμιζαν πως αναγνώρισαν τα προσωπάκια των κοριτσιών τους στην κάμερα, καθώς φαίνονται να βρέθηκαν σε ένα από τα σκάφη που περισυνέλεξαν επιζώντες. Έκτοτε όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια δεν έχουν εντοπιστεί, με τον πατέρα τους να καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων.

Θρίλερ με τα δίδυμα που αγνοούνται – Ήταν σε σκάφος αλλά όχι στην λίστα επιβατών!

Τι λέει ο άνδρας στο βίντεο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας του βίντεο, που εμφανίζεται όρθιος στη βάρκα υποστηρίζει ότι τα δύο κορίτσια που φαίνονται στο πλάνο είναι συγγενείς του. Ειδικότερα, ο άνδρας υποστηρίζει ότι τα δύο παιδιά που φαίνονται στο πλάνο είναι δικά του και τα άλλα δύο είναι βαφτιστήρια του.

Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στη Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.

Τι είπε ο καπετάνιος του πλοίου
Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καπετάνιος του αλιευτικού Δημήτρης Περήφανος ανέφερε πως την νύχτα της τραγωδίας πρώτα διέσωσε τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.

«Η τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια », ανέφερε ο καπετάνιος.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως μπορεί να ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, αλλά όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ο ίδιος ρώτησε τους συναδέλφους του για τα δύο δίδυμα.

«Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε την Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.

Πάντως σε ερώτηση για το πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση των δύο κοριτσιών όση ώρα βρισκόντουσαν στην βάρκα του, ο ίδιος απάντησε πως τα δίδυμα ήταν ψύχραιμα, αν και σιωπηλά.

«Απευθύνω έκκληση σε αυτούς τους δύο ανθρώπους να βγουν να μιλήσουν στην τηλεόραση να διαλευκάνουν την υπόθεση. Θέλω πολύ να βοηθήσω», τόνισε ο ίδιος.

Η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι τυχόν μπορεί να έχουν ένα στοιχείο για την τύχη των παιδιών του να απευθυνθούν στις Αρχές: Στο 110 στην Αστυνομία, στο 199 της Πυροσβεστικής και στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.

To μεσημέρι της Τετάρτης το Χαμόγελο του Παιδιού δημοσίευσε τις φωτογραφίες των δύο αγνοούμενων κοριτσιών.

Image result for το χαμόγελο του παιδιού τα δύο κοριτσάκια

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος