Ας προσευχηθούμε να πάνε όλα καλά: Μικρή αναβολή στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών

Ας προσευχηθούμε να πάνε όλα καλά: Μικρή αναβολή στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών

Μικρή αναβολή έλαβε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 μικρών παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους, που παραμένουν σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης για 13η ημέρα.

Οι αρχές της ασιατικής χώρας ανακοίνωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης δεν θα ξεκινήσει απόψε, καθώς τα αγόρια δεν είναι ακόμη έτοιμα, προκειμένου να καταδυθούν.

Παρά την αναβολή, η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, καθώς αναμένονται νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι αρχές προσπάθησαν να ανοίξουν κάθετα τούνελ, προκειμένου να εφοδιάζουν με «φρέσκο αέρα» τα 12 παιδιά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξόδου από το σπήλαιο. Ωστόσο, οι προσπάθειες κρίθηκαν ως ανεπιτυχείς, καθώς οι επιστήμονες αντιμετώπισαν πολλαπλά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, το Σάββατο αναμένεται να μεταβούν στο σημείο ειδικοί επιστήμονες από τις εταιρείες The Boring και SpaceX του Νοτιο-αφρικανού επιχειρηματία, Έλον Μασκ.

Στο μεταξύ, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της προς τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, μάλιστα, ο πρόεδρος της Fifa προσκάλεσε τα παιδιά στη Ρωσία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ. Ωστόσο, προϋπόθεση αποτελεί να έχουν απεγκλωβιστεί εγκαίρως και να είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Guardian