Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ της Λέγκα και του Κινήματος Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα δύο κόμματα.

 

Όσοι ξέρουν σε τι αναφέρετε το τραγούδι, ξέρουν ίσως και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ιταλία  

 

 

Ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο τον Τζουζέπε Κόντε, ενώ όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η νέα κυβέρνηση πρόκειται να ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής.

 

Βάσει πληροφοριών ιταλικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και του πρακτορείου Reuters, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τα δύο κόμματα προτείνουν τον καθηγητή Τζοβάνι Τρία.

 

Ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Βιομηχανίας, με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο να αναλαμβάνει επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ο 81χρονος οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα -για το πρόσωπο του οποίου είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών- «μετακίνηθηκε» στο υπουργείο Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

 

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο Μοαβέρο Μιλανέζι.

 

Η άκρα δεξιά με τα «Αδέλφια της Ιταλίας» δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο.

 

Ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι παρέδωσε την εντολή στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, προκειμένου να διευκολύνει την σύσταση πολιτικής κυβέρνησης.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική