Απεργία στο μετρό τη Δευτέρα 14 Μαΐου

Απεργία στο μετρό τη Δευτέρα 14 Μαΐου

Χωρίς μετρό θα μείνει τη Δευτέρα η Αθήνα λόγω προειδοποιητικής απεργίας στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας.

Το Σωματείο καταγγέλλει μεταξύ άλλων την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.

Οι λόγοι της απεργίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου είναι ότι: «Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Οι προσπάθειες του σωματείου για την κατοχύρωση ίσων όρων εργασίας και αμοιβής, αξιοκρατίας και διαφάνειας στην εξέλιξη των εργαζομένων, όπως επίσης και η διασφάλιση μέσων και ανταλλακτικών για τη διατήρηση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου, αφορά αυτό το σκοπό και όχι μια αντιπαράθεση σε ατομικό και κομματικό επίπεδο που δεν ενδιαφέρει κανέναν».

Επίσης το σωματείο επισημαίνει ότι: «Η διάλυση των δημοσίων μεταφορών όπως την ξέραμε με άρμα την εργολαβοποίηση και εμπορευματοποίηση τους συνεχίζεται υπογείως με αμείωτη ένταση. Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό που κλείνει με τα λεωφορεία να στέλνονται για παλιοσίδερα είναι εικόνα του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τις συγκοινωνίες και για όλους μας. Το σωματείο μας θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο που έχουμε στα χέρια μας».