Σκύλος σκότωσε τους ιδιοκτήτες του και χιλιάδες άνθρωποι δεν θέλουν να θανατωθεί

Σκύλος σκότωσε τους ιδιοκτήτες του και χιλιάδες άνθρωποι δεν θέλουν να θανατωθεί

Ο Τσίκο είναι ένα Αμερικανικό Staffordshire terrier. Mία ράτσα σκύλου που διακρίνεται για τη μυώδη εμφάνισή του, τη δύναμη και την ευκινησία του.

Πριν από λίγες μέρες οι δύο ιδιοκτήτες του, μία 52χρονη γυναίκα και ο 27χρονος γιος της βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στο Ανόβερο. Η νεκροψία έδειξε πως πέθαναν από αιμορραγία λόγω τον σοβαρών τραυμάτων που προκλήθηκαν από επίθεση του σκύλου τους.

Η ιστορία έγινε αμέσως γνωστή και πάνω από 250.000 άνθρωποι υπέγραψαν για να μην θανατωθεί το ζώο.

Η εκστρατεία «Let Chico Live» είχε αποτέλεσμα, αφού οι αρχές είδαν το λάθος, δηλαδή ότι έπρεπε να είχαν απομακρύνει τον σκύλο από τους ιδιοκτήτες του.

Το σκυλί είχε αποκτηθεί από την οικογένεια όταν ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του αποφυλακίστηκε. Ο λόγος που βρισκόταν στην φυλακή ήταν και επειδή της είχε επιτεθεί με τσεκούρι.

Έτσι, θεώρησε πως θα ένιωθε ασφάλεια αν αποκτούσε ένα άγριο σκυλί σε κλουβί.

Κοινωνικός λειτουργός που είχε δει το ζώο είχε εκφράσει την πίστη του πως είναι επιθετικό επειδή είχε εκπαιδευτεί να είναι μηχανή μάχης και πως θα ήταν καλό να μην μείνει με την οικογένειά. Τους είχε συστήσει να μιλήσουν με τον εκπαιδευτή του που θα γνωμοδοτούσε με επιθεωρητή.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτριά του δεν προχώρησε τις διαδικασίες για να δει αν τελικά είναι ασφαλές να τον κρατήσει.

Έτσι, ο κόσμος δεν θεωρεί πως φταίει το σκυλί και ζητούν να του δοθεί μία ευκαιρία να υιοθετηθεί από τους σωστούς ανθρώπους.

πηγή gazetta.gr