Βόλεϊ: Κυπελλούχες Ευρώπης οι Γυναίκες του Ολυμπιακού

Βόλεϊ: Κυπελλούχες Ευρώπης οι Γυναίκες του Ολυμπιακού

Ανεπανάληπτος θρίαμβος της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, που έγινε η πρώτη ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο στην Ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.

Η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας πανηγύρισε τον τίτλο στο Challenge Cup μέσα στην Τουρκία, έχοντας χάσει στον πρώτο τελικό (2-3) στο «Μελίνα Μερκούρη» από την Μπούρσα.

Και λοιπόν; Η ομαδάρα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς μετέβη στην Τουρκία με πίστη για τον τίτλο και τα κατάφερε, ενώπιον ενός πολύ «θερμού» κοινού.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο σετ, αλλά από εκεί και ύστερα δεν ξανακοίταξε πίσω... Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της, η ελληνική ομάδα άφησε τις γηπεδούχες κομπάρσες στην αναμέτρηση, πήρε εύκολα τα επόμενα τρία σετ και σήκωσε το γυναικείο βόλεϊ στα ουράνια...

Οι νικήτριες ξεκίνησαν πάντως μουδιασμένα, βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά που έφτασε και στο +6 (20-14), μείωσαν στο -1 (23-24) αλλά έχασαν τελικά το πρώτο σετ (23-25) και το έργο τους φάνηκε να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική. Ο Κοβάτσεβιτς μοίρασε τη θέση του λίμπερο βάζοντας την Κοκκινάκη για να ηρεμεί την Κονόμη, την οποία στόχευαν τα τουρκικά σερβίς και με τις Χίπε - Νιέμερ να κάνουν καλή δουλειά στη θέση «1» και την επίθεση, οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 18-13 και ισοφάρισαν (25-20).

Με κεκτημένη ταχύτητα πια, η πρωταθλήτρια Ελλάδας πέρασε με 16-12 και μετέθεσε το άγχος στην πλευρά της τουρκικής ομάδας, που έβλεπε πια απέναντί της έναν αντίπαλο αποφασισμένο και με σταθερά υψηλή απόδοση. Το σκορ έφτασε ακόμη και στο 23-13 μετά από λάθος της Γιλντιρίμ, η Μπούρσα κατόρθωσε να μειώσει τη διαφορά λόγω επανάπαυσης κι έτσι, με επίθεση της Χίπε, ήρθε το 25-18 και το 2-1.

Οι Τουρκάλες, που έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για να παραμείνουν στον αγώνα, πέρασαν στο 4ο σετ με 8-7 και 14-12, για να ξεκινήσει από εκείνο το σημείο η «κόκκινη ραψωδία»: άσοι, μπλοκ και εξαιρετικά δομημένες επιθέσεις δημιούργησαν ένα επιμέρους σκορ 13-2 (!), για να τελειώσει σετ και αγώνας με άσο της Χριστοδούλου.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι, παρότι στο τέταρτο σετ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, μετά το αρχικό 4-1 του Ολυμπιακού. Οι Τουρκάλες, που έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για να παραμείνουν στον αγώνα, πέρασαν με 8-7 και 14-12, για να ξεκινήσει από εκείνο το σημείο η «κόκκινη ραψωδία»: άσοι, μπλοκ και εξαιρετικά δομημένες επιθέσεις δημιούργησαν ένα επιμέρους σκορ 13-2 (!), για να τελειώσει σετ και αγώνας με άσο της Χριστοδούλου.

Πηγή: Ναυτεμπορική