Τραμπ: Ρωσία, ετοιμάσου για τους «έξυπνους» πυραύλους μας στη Συρία

Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει στις απειλές της Ρωσίας ότι θα καταρρίψει πυραύλους που θα κατευθύνονται προς τη Συρία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Donald J. Trump @realDonaldTrump

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!

«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εξαπολυθούν ενάντια στη Συρία. Ετοιμάσου, Ρωσία, επειδή θα έλθουν, ωραίοι, νέοι και "έξυπνοι"! Δεν πρέπει να είστε εταίροι του Κτήνους Που Σκοτώνει με Αέρια, που σκοτώνει τον λαό του και το διασκεδάζει!».

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν είχε απειλήσει ότι θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν επίσης τα σημεία προέλευσής τους.

Ο κ. Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν την Τρίτη το βράδυ από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς, τότε οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά», δήλωσε συγκεκριμένα στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Η απάντηση της Ρωσίας

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Το Σάββατο, πολλά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα. Νωρίτερα ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να «ετοιμαστεί» καθώς οι ΗΠΑ θα πλήξουν τη Συρία με «ωραίους, καινούριους και έξυπνους» πυραύλους.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ (Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων) ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;», έγραψε η Μ. Ζαχάροβα στο Facebook.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια»

Και δεύτερο Tweet του Τραμπ σε πιο ήπιους τόνους.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, ακόμη και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία χρειάζεται από εμάς βοήθεια με την οικονομία της, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, χρειάζεται όλα τα έθνη να εργαζόμαστε από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα εξοπλισμών;», κλείνει με ερωτηματικό το δεύτερο μήνυμά του ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Πηγή: naftemporiki.gr