Διαφήμιση για το ποδόσφαιρο το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Διαφήμιση για το ποδόσφαιρο το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Διαφήμιση για το ποδόσφαιρο αποτέλεσε το ντέρμπι του Μάντσεστερ, με την Γιουνάιτεντ να επιστρέφει από το 0-2 και να επικρατεί με 3-2 της Σίτι μέσα στο «Ετιχαντ»!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, διότι είναι η καλύτερη από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο, το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για την τεράστια νίκη επί της «συμπολίτισσας».

Ο διαφαινόμενος «περίπατος» των «πολιτών», που προηγήθηκαν με 2-0 στο 30΄ με τα γκολ των Κομπανί και Γκιντογκάν, εξελίχθηκε σε «εφιάλτης» γι΄ αυτούς και σε θρίαμβο των «μπέμπηδων», που κατάφεραν στο δεύτερο μέρος να φέρουν τα πάνω κάτω σε λιγότερο από 20 λεπτά!

Πρωταγωνιστής της επικής ανατροπής των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος με σουτ και κεφαλιά μέσα σε τρία λεπτά (53΄-55΄) έφερε το ματς στα ίσα και στο 69΄ ο Σμόλινγκ από οριακή θέση οφσάιντ έφερε τα πάνω κάτω.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση κι έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με τον Ντε Χέα να κάνει απίστευτη επέμβαση σε κεφαλιά του Αγουέρο, ενώ στις καθυστερήσεις η προβολή του Στέρλινγκ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ δεν ανέδειξε νικητή (Έβερτον-Λίβερπουλ έμειναν στο 0-0), με την Τότεναμ να «εκμεταλλεύεται» τη «γκέλα» των «κόκκινων» και να τους «πιάνει» στην 3η θέση.

Τρία 24ωρα μετά το εμφατικό 3-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στους προημιτελικούς του Champions League, η Λίβερπουλ «κόλλησε» στο «Γκούντισον Παρκ», όπου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα απέναντι στην Έβερτον.

Η Τότεναμ δεν είπε «όχι» στο «δώρο» των «εφοπλιστών» και με την 6η εκτός έδρας νίκη της, αυτή την φορά επί της Στόουκ Σίτι με 2-1, «έπιασε» τη Λίβερπουλ στην 3η θέση της Premier League με 67 βαθμούς.

Αγκαλιάζει την 7η θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η Μπέρνλι. Οι «κλάρετς» πέρασαν με ανατροπή από την έδρα της Γουότφορντ με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ η Νιουκάστλ πέρασε από το «Κινγκ Πάουερ» κόντρα στην Λέστερ.

Τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη έχασε στο φινάλε του ματς με την Μπόρνμουθ η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» κρατούσαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς μέχρι το 89΄, αλλά ο Κινγκ ένα λεπτό πριν το φινάλε «έσωσε την παρτίδα» για τους γηπεδούχους (2-2).

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 33ης αγωνιστικής της Premier League έχουν ως εξής:

Έβερτον-Λίβερπουλ 0-0
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 2-2 (65΄ Μούσετ, 89΄ Κινγκ - 46΄ Μιλιβόγεβιτς, 75΄ Ζαχά)
Μπράιτον-Χάντερσφιλντ 1-1 (29΄ αυτ. Λοσλ - 33΄ Μουνιέ)
Λέστερ-Νιούκαστλ 1-2 (84΄ Βάρντι - 18΄ Σέλβι, 75΄ Αγιόθε Πέρεθ)
Στόουκ Σίτι-Τότεναμ 1-2 (57΄ Ντιούφ - 52΄ Έρικσεν, 63΄ Κέιν)
Γουότφορντ-Μπέρνλι 1-2 (61΄ Περέιρα - 71΄ Βόουκς, 73΄ Κορκ)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι 1-1 (54΄ Ροντρίγκες - 75΄ Άμπραχαμ)
Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (25΄ Κομπανί, 30΄ Γκιντογκάν - 53΄, 55΄ Πογκμπά, 69΄ Σμόλινγκ)

Πηγή: Ναυτεμπορική