Νίκησε στο θρίλερ και περιμένει δώρο από ΣΕΦ ή, Μαδρίτη

Νίκησε στο θρίλερ και περιμένει δώρο από ΣΕΦ ή, Μαδρίτη

«Δώρο» από το ΣΕΦ ή, την Μαδρίτη περιμένει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Παναθηναϊκός, για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα Play off της Euroleague.

Σε ματς... θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο Μιλάνο της Αρμάνι με 96-95 και περιμένουν τα αποτελέσματα των αγώνων, Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάμπεργκ, για να μάθουν εάν θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο final 4 του Βελιγραδίου, με πλεονέκτημα ή, ντεζαβαντάζ έδρας.

Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (30ή) το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του, έστω και αν χρειάστηκε να... επιστρέψει από το -17 που έχανε στο 27΄ του αγώνα, αλλά το πλεονέκτημα της έδρας δεν εξαρτάται από το δικό του αποτέλεσμα.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις Κάουνας ο Παναθηναϊκός «αναρριχάται» στην 4η θέση και αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα έδρας την 5η Ρεάλ Μαδρίτης!

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις και ήττα της «Βασίλισσας» από την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη. Υπάρχει βέβαια και το... ακραίο σενάριο, αυτό της ήττας και Ολυμπιακού και Μπάμπεργκ, που θα εκτοξεύσουν τους «πράσινους» στην 3η θέση και τον Ολυμπιακό στην 4η!

Αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Ιταλία είναι ο ελληνικός «εμφύλιος» στα play off. Οι «πράσινοι» κλείνουν τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης με ρεκόρ 19-11 και δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει ζευγάρι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, όπως και στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι, ήταν ο Μάικ Τζέιμς με 18 πόντους και δύο πολύτιμα λέι απ στο τέλος κανονικής περιόδου και της παράτασης (το δεύτερο, μάλιστα, ήταν και το νικητήριο).

Σπουδαίο ματς έκαναν και οι Τζέιμς Γκιστ (18π.) και Νικ Καλάθης (18π.), όπως και ο Μάρκους Ντένμον (12 πόντους).

Από τους Ιταλούς, που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με ρεκόρ 10-20, ξεχώρισε ο Αρτούρας Γκουντάιτις με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Πηγή: Ναυτεμπορική