Champions League: Ο άνθρωπος των ρεκόρ «χτύπησε» και στο Τορίνο

Champions League: Ο άνθρωπος των ρεκόρ «χτύπησε» και στο Τορίνο

Το «Γιουβέντους Αρένα» υποκλίθηκε σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Ο άνθρωπος των ρεκόρ όλων των διοργανώσεων, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, Κριστιάνο Ρονάλντο, «υπέγραψε» τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Τορίνο επί της «Γιουβε» με 3-0, αποτέλεσμα που ουσιαστικά στέλνει την «βασίλισσα» στους «4» του Champions League (η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 11/04 στο «Μπερναμπέου»).

Ακόμη και οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Πορτογάλου. Το γκολ-ποίημα που πέτυχε στο 64΄ με ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι, το ομορφότερο μακράν στο εφετινό Champions League, ανάγκασε τους φίλους των «μπιανκονέρι» να τον χειροκροτήσουν ιπποτικά αναγνωρίζοντας το τεράστιο ταλέντο του.

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε απόψε έφτασε τα 8 σε 5 ματς με αντίπαλο την Γιουβέντους, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου προημιτελικού της διοργάνωσης.

Ο CR7 βρήκε δίχτυα από την ασίστ του Ίσκο μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, δίδοντας από νωρίς το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους συμπαίκτες του και στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν βρήκαν την ισοφάριση παρά τις ευκαιρίες που είχαν με τους Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα. Ο Κρόος σημάδεψε το δοκάρι του Μπουφόν λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου...

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε «εφιάλτη» για τους παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η αρχή έγινε στο 64΄ με το κορυφαίο γκολ του εφετινού Champions League από τον Ρονάλντο, ο οποίος με ψαλιδάκι από τη σέντρα του Καρβαχάλ άφησε «άγαλμα» τον Μπουφόν.

Από κει και πέρα οι «μπιανκονέρι» «παρέδωσαν τα όπλα». Στο 66΄ ο Ντιμπάλα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για αντιαθλητικό παίξιμο στον Μπενζεμά, ενώ στο 72΄ από ασίστ του Ρονάλντο ο «κολλητός» του, Μαρσέλο, πέρασε και τον Μπουφόν και «υπέγραψε» τον θρίαμβο της Ρεάλ.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έκανε πραγματικό... πάρτι στη συνέχεια με τον Ρονάλντο να χάνει απίθανες ευκαιρίες για το χατ τρικ, ενώ στο 88΄ το σουτ του Κόβασιτς σταμάτησε στο δοκάρι (δεύτερο στο ματς για τη «βασίλισσα»)

«Τρένο» η Μπάγερν

Τον αντίπαλό της στους ημιτελικούς της διοργάνωσης σκέφτεται από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης και η Μπάγερν Μονάχου.

Το «τρένο» του Γιουπ Χάινκες δεν σταμάτησε ούτε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπου η βέβαιη πρωταθλήτρια Γερμανίας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σεβίλης με 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Champions League (11/04 η ρεβάνς στο Μόναχο) και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς στην τετράδα της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 36΄ με το γκολ του Σαράμπια, αλλά οι Βαυαροί με «σύμμαχο» την τύχη κατάφεραν να «απαντήσουν» στο επόμενο λεπτό με το αυτογκόλ του Χέσους Νάβας.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τιάγκο Αλκάνταρα πέτυχε το γκολ της νίκης των Βαυαρών στο 68΄, νίκη που ήταν η πρώτη μετά από 5 σερί ήττες που είχαν στις τελευταίες επισκέψεις τους σε ισπανικό έδαφος.

Η παρουσία των Ανδαλουσιάνων σε προημιτελικό Champions League μετά από 60 χρόνια (1958) δε συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα και, πλέον, η ομάδα του Μοντέλα θα αναζητήσει ένα θαύμα στην «Αλιάνζ Αρένα» το βράδυ της 11ης Απριλίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική