60 θερμές ημέρες με Τουρκία «βλέπει» ο Τζέφρι Πάιατ

60 θερμές ημέρες με Τουρκία «βλέπει» ο Τζέφρι Πάιατ

Πιστεύουμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, δήλωσε ο Τζ. Πάιατ, ενώ στα ελληνοτουρκικά «βλέπει» δίμηνο αναταράξεων.

Μιλώντας στο Vice, ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το ζήτημα.

Ερωτηθείς αν οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν σύντομα, απάντησε πως «αυτή η δουλειά μου έμαθε εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειες τους».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, είπε ότι «διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δύο μήνες, εν όψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη».

Για τις άδειες που χορηγήθηκαν στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε ότι «σεβόμαστε πολύ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα», ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «ελπίζουμε στις αποφάσεις σχετικά με τον κ. Κουφοντίνα να έχουν στο μυαλό τους πως οι Αμερικάνοι που σκότωσε -τους οποίους τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί πως έχει σκοτώσει- είχαν οικογένειες που ξυπνούν κάθε μέρα γνωρίζοντας πως δεν θα γυρίσουν πίσω».

Πηγή: Ναυτεμπορική