Κάθε μέρα αλλάζει η βαθμολογία στην Super League, πως είναι τώρα

Και η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας.

Μετά και την απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ η βαθμολογία της Super League διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΑΕΚ 57
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 50
3. ΠΑΟΚ 49
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 47
5. ΞΑΝΘΗ 35

«Η ποινή είναι σκληρή και υπό την πίεση της στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος του αδικήματος και είναι το αποτέλεσμα μιας εικόνας που κανείς δεν είδε live, αλλά που έγινε η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί μια τιμωρία στον ΠΑΟΚ σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επί δεκαετίες. Προχωρούμε σε έφεση και περιμένουμε να δικαστούμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Τα ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς.

Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να αναμετρηθεί μετωπικά με ένα βρώμικο σύστημα δεκαετιών. Ας μην περιμένει το παραποδοσφαιρικό κύκλωμα πως αυτή η άδικη και βαριά απόφαση είναι ικανή να τον λυγίσει. Έχει δίπλα του και γύρω του όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από ποτέ».

O αθλητικός δικαστής της Super League εξέδωσε ακόμη δύο αποφάσεις που αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η μία για τα επεισόδια στο ματς της 4ης Φεβρουαρίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», για την 20η αγωνιστική, για τα οποία στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης είχε ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Το Πρωτοβάθμιο όργανο επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση που είχε κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη σύρραξη που σημειώθηκε στην Τρίπολη, μετά τη λήξη του αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική (4/3). Στην περίπτωση αυτή κατηγορούμενος είχε βρεθεί μόνο ο φροντιστής του «Δικεφάλου», Ιορδάνης Μελετλίδης, ο οποίος κρίθηκε ότι τέλεσε την παράβαση της λόγω εξύβρισης διαιτητή και τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για45 ημέρες και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως συνυπεύθυνη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ