Αναλαμβάνει όλα τα χρέη της ΠΑΕ η ομάδα Γιαννακόπουλου

Αναλαμβάνει όλα τα χρέη της ΠΑΕ η ομάδα Γιαννακόπουλου

Την ανάληψη όλων των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διατειθεμένη να αναλάβει η ομάδα των επενδυτών που εκπροσωπούνται από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι εξελίξεις στους «πράσινους» είναι ραγδαίες και μέρα με τη μέρα προκύπτουν νέα στοιχεία. Οι «συμπαίκτες» του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ με επιστολή τους προς τον Γιάννη Αλαφούζο αναφέρονται στο ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της ΠΑΕ, αρκεί να προχωρήσει το project της παραχώρησης του ΟΑΚΑ.

Τόσο η εφημερίδα «Πράσινη», συμφερόντων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και η «Live Sport» αναφέρονται στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα στην πρόταση της κοινοπραξίας προς τον Mr ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένοι να αναλαμβάνουν το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων και των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η μοναδική απαίτηση των υποψήφιων επενδυτών από τον Γιάννη Αλαφούζο είναι η έγγραφη δέσμευσή του, με την οποία θα αποδεχτεί την πρόταση αμέσως μετά την έγκριση της κυβέρνησης για το «Athens Alive», για να πέσουν οι υπογραφές και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ να περάσει στα χέρια τους.

Οι εταιρείες που εκπροσωπούνται από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο καθιστούν σαφές πως θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν τυχόν άλλες διαπραγματεύσεις με άλλους υποψήφιους αγοραστές, ενώ στο πλαίσιο της «αποκλειστικότητας» εντάσσεται και η μη πώληση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ομάδας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μάλιστα, βλέποντας τις δύσκολες ώρες που διανύει η ΠΑΕ και υπό τον φόβο του υποβιβασμού της, είναι πολύ πιθανό τα προσεχή 24ωρα να προχωρήσει σε μία νέα προσπάθεια, για να πείσει τους ξένους επενδυτές να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ και να γλιτώσει το «τριφύλλι» τα χειρότερα.

Μέρος των όρων που θέτουν οι υποψήφιοι επενδυτές στην επιστολή τους προς τον Γιάννη Αλαφούζο παρουσιάζει η «Live Sport»:

Πιο αναλυτικά:

1. Η κοινοπραξία θα αγοράσει ό,τι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή το όνομα, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τα πάντα.
2. Ο αγοραστής θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μείον κάποια συμφωνηθέντα χρέη.
3. Η τιμή θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο παραγόντων.
4. Προϋποθέσεις: α. Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ. β. Οι μέτοχοι θα εγγυηθούν ότι τα στοιχεία που παραδόθηκαν προς έλεγχο είναι ακριβή. γ. Η τελική πρόταση να περάσει από το Δ.Σ. των αγοραστών. δ. Να έχουν ολοκληρωθεί οι άδειες όλων των υπό συζήτηση θεμάτων για το project του ΟΑΚΑ. ε. Ο αγοραστής θα ετοιμάσει μία πρώτη ενδεικτική συμφωνία δύο εβδομάδες αφότου υπογραφεί από τον Γιάννη Αλαφούζο η αποδοχή των όρων της επιστολής.

Στις απαιτήσεις που έχει το επενδυτικό σχήμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον Γιάννη Αλαφούζου, τονίζεται ότι από την ημέρα παραλαβής της επιστολής έως τις 31 Ιουλίου 2018 ο πωλητής δεν πρέπει να συμφωνήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων του Παναθηναϊκού, ούτε να υπάρξουν συζητήσεις με άλλον αγοραστή.

Τέλος, καταλήγει ότι η «αποκλειστικότητα» θα ανανεώνεται κάθε τρίμηνο, αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία με την κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ.

via: naftemporiki.gr