Στα προημιτελικά του Champions League Ρεάλ και Λίβερπουλ

Μπορεί εντός των τειχών να παραπαίει, αλλά στο Champions League είναι πραγματική… βασίλισσα και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει εύκολα το στέμμα της.

Το 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αποδείχθηκε υπεραρκετό για την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παρκ ντε Πρενς», όπου με το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 51΄ και του Κασεμίρο στο 80΄ νίκησε για δεύτερη φορά την Παρί Σεν Ζερμέν, με 2-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η απουσία του τραυματία Νεϊμάρ, δυστυχώς για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, όχι απλά φάνηκε στη διάρκεια του ματς, αλλά αποδείχθηκε καθοριστική στην έκβαση του αγώνα, μιας και χωρίς τον Βραζιλιάνο οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Νάβας. Το ρίσκο που πήρε ο προπονητής της Παρί μετά το γκολ του Πορτογάλου, να βγάλει τον Μότα και να βάλει τον Παστόρε έφερε την ισοφάριση, αλλά ούτε αυτή ήταν αρκετή.

Το πρώτο μέρος στο «Παρκ ντε Πρενς» δεν είχε πολλές φάσεις, παρά το γρήγορο ρυθμό του. Οι Μαδριλένοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους από τα άκρα και ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Ζιντάν είχε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες στο διάστημα αυτό, με τους Ράμος και Μπενζεμά να μη μπορούν να νικήσουν τον Αρεολά. Οι «Παριζιάνοι» που είχαν την κατοχή απείλησαν λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Εμπαπέ να λειτουργεί εγωϊστικά κι αντί να γυρίσει στον Καβάνι, προτίμησε από πλάγια να τελειώσει μόνος του την φάση χωρίς να τα καταφέρει.

Η υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά κρίθηκε με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Αρεολά (έχει σκοράρει και στα 8 ματς της διοργάνωσης που έλαβε μέρος) και με το γκολ αυτό η Ρεάλ πήρε προβάδισμα. Η αποβολή του Βεράτι στο 66΄ έγειρε ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των «μερένγκες», έστω κι αν με παίκτη λιγότερο η Παρί έφτασε στην ισοφάριση με… καραμπόλα στο 71΄ με σκόρερ (άθελά του) τον Καβάνι.

Τα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να στείλουν, έστω, το ματς στην παράταση «έσβησαν» οριστικά στο 80΄, όταν μετά το σουτ του Κασεμίρο (η μπάλα βρήκε στον Ραμπιό κι άλλαξε πορεία) ήρθε το 2-1 για τη Ρεάλ.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κόκκινη: 66΄ Βεράτι (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Βεράτι, Καβάνι – Κόβατσιτς, Ράμος

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Μότα (59΄ Παστόρε), Καβάνι, Ντι Μαρία (76΄ Ντράξλερ), Γιούρι, Ραμπιό, Εμπαπέ (85΄ Ντιαρά), Άλβες

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76΄ Μπέιλ), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο (82΄ Ίσκο), Κόβατσιτς (71΄ Κρόος)

Ξεκούραστα τα προημιτελικά η Λίβερπουλ
Λίβερπουλ και Πόρτο έβγαλαν… την υποχρέωση στο «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να «σφραγίζουν» το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Champions League. Το τελικό αποτέλεσμα (0-0) είχε σημασία μόνο για την ιστορία, μιας και μετά το 5-0 στο «Ντραγκάο» τα πάντα είχαν ξεκαθαρίσει.

Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να κάνουν αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες που χρησιμοποίησαν, μιας και το σκορ του πρώτου αγώνα τους έδινε αυτό το δικαίωμα. Ιδιαίτερα οι «δράκοι» είχαν 9 νέα πρόσωπα στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με αυτό της πρώτης μάχης με τη Λίβερπουλ, ωστόσο, ούτε απόψε μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία των Άγγλων που έπαιξαν με «σβηστές τις μηχανές τους».

Διαιτητής: Φέλιξ Ζβάγερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Χέντερσον – Αντρέ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (62΄ Ινγκς), Γκόμες, Χέντερσον, Μορένο, Μανέ (74΄ Σαλάχ), Λαλάνα, Τσαν (80΄ Κλαβάν), Ματιπ

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Περέιρα, Αμπουμπακάρ (80΄ Πασιένσια), Τόρες, Κορόνα, Γουάρις (68΄ Περέιρα), Αντρέ (62΄ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ρέγες, Φελίπε, Νταλοτ, Κόστα

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος