Ισοπαλία η ΑΕΚ με την Δυναμό

Ισοπαλία η ΑΕΚ με την Δυναμό

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στην Ευρώπη, όμως το 1-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου μειώνει τις ελπίδες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League.

Πλέον, για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να σκοράρει στη ρεβάνς της Ουκρανίας, που θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι ο αποψινός ήταν ο 23ος συνεχής αγώνας, σε όλες τις διοργανώσεις, που η Ένωση παρέμεινε αήττητη. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με ενδεκάδα αλλαγμένη κατά έξι ποδοσφαιριστές σε σχέση με τον τελευταίο της αγώνα.

Παρά τη «φρεσκάδα» τους, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» κλήθηκαν να ανεβούν «βουνό» από το 19ο λεπτό, όταν μετά το λάθος του Μπακάκη από αριστερά, που έχασε τη φάση από τον Γκονζάλες, ο Τσιγκάνκοφ άνοιξε το σκορ.

Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου έδωσε μεγάλη ενέργεια στην επίθεση της ΑΕΚ, που στο 57΄ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ λίγο άουτ του Λάζαρου και άρχισε να εντείνει την πίεση γύρω από την περιοχή του Μπόικο, ο οποίος στο 72΄ πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση σε φάουλ του Γκάλο.

Το ίδιο έκανε στο 73΄ (Λιβάια) και στο 75΄ (Χριστοδουλόπουλος), καθώς οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν κυριαρχήσει απολύτως. Στο 80΄ ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπόικο έκανε λάθος έξοδο και ο Αϊντάρεβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Πηγή: Ναυτεμπορική