Αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό

Αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό

Αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές (με Πανιώνιο στις 18 Φεβρουαρίου και Παναθηναϊκό στις 4 Μαρτίου) καθώς και πρόστιμο 90.000 ευρώ επέβαλε στον Ολυμπιακό ο αθλητικός δικαστής της Super League, για τα επεισόδια στον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Σπυρίδωνα Καποδίστρια, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, που αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

Αναφέρεται μάλιστα τραυματισμός ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, απειλή κατά τη σωματικής ακεραιότητας παρευρισκομένων στο γήπεδο, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και πρόκληση στην κοινή γνώμη αισθήματος απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο.

Για όλα αυτά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 85.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 10.000 ευρώ της επιβλήθηκε για τη ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής. Η ποινή του Ολυμπιακού είναι εφέσιμη και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Πηγή: Ναυτεμπορική