Απαγορευτικό για αλιεία σε Σαρωνικό. Αν είσαι χειμερινός κολυμβητής ή ψαράς μάλλον την 'έχεις βάψει', όσο για το καλοκαίρι....

Απαγορευτικό για αλιεία σε Σαρωνικό. Αν είσαι χειμερινός κολυμβητής ή ψαράς μάλλον την 'έχεις βάψει', όσο για το καλοκαίρι....

Στις 5 Δεκεμβρίου ο αρμόδιος υπουργός δήλωνε

Κουρουμπλής: Παραδώσαμε τις παραλίες πιο καθαρές από πριν

Ο υπουργός τόνισε ότι το στοίχημα που έβαλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν «η εικόνα των πετρελαίων που είχαν προσεγγίσει τις ακτές του Σαρωνικού να αντιμετωπιστούν με το πιο αποτελεσματικό τρόπο» και πρόσθεσε ότι «σήμερα παραδίδουμε τις παραλίες πιο καθαρές από ότι ήτανε καθώς έγινε εξαιρετικά ποιοτική δουλειά».

Τόνισε ότι η δουλειά αυτή ήταν και προϋπόθεση για να μπορέσει να έρθει εδώ και να καταβάλει αποζημιώσεις το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC). Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι την προσεχή Παρασκευή θα συνεδριάσει στη Βουλή η Επιτροπή Περιβάλλοντος στην οποία θα έρθει το ΕΛΚΕΘΕ και θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ερευνών που έκανε σε νερά και πυθμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανέφερε τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά καλά και τα σχετικά αποτελέσματα θα δοθούν στο υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αυτές τις ημέρες για το θέμα της κολύμβησης, ενώ περιμένουμε και την απόφαση του υπουργείου Γεωργίας για τους αλιείς. Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι με το νέο νόμο τα δεξαμενόπλοια των οποίων η ηλικία έχει μειωθεί, θα πρέπει 12 ώρες πριν να δηλώνουν το στίγμα που θα κάνουν πετρέλευση. «Αυτό το αυτονόητο μέχρι σήμερα δεν υπήρχε» τόνισε.