Παναθηναϊκός: Ζητά νέες περικοπές ο Αλαφούζος

Παναθηναϊκός: Ζητά νέες περικοπές ο Αλαφούζος

Σε... αποσύνθεση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, να ζητήσει ακόμη μεγαλύτερες περικοπές του μπάτζετ της ΠΑΕ μέχρι τα τέλη του μήνα!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενημερώθηκε για την απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να πέσει κι άλλο το μπάτζετ, από τα 5 στα 3 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα 24ωρα, γεγονός που τον προβλημάτισε περισσότερο.

Με πιο απλά λόγια: Από το υπάρχων ρόστερ έχουν ήδη αποχωρήσει οι Τσάβες, Κουτρουμπής, Σιλά, ενώ είναι θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και με τους Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο. Επίσης οι «πράσινοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ομάδες του εξωτερικού, για την πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Πρακτικά η απόφαση του Αλαφούζου σημαίνει ότι οι αποχωρήσεις αυτές δεν θα φτάσουν για να πέσει κατά 2 εκ. ευρώ το μπάτζετ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φύγουν κι άλλοι βασικοί παίκτες, οπότε σε τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός στο υπόλοιπο της περιόδου θα πρέπει να στηριχτεί σε παιδιά από την ομάδα Νέων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή της, εκκρεμούν οι αποφάσεις για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί, άρα εγκυμονεί ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, οπότε είναι λογικό η νέα αυτή εξέλιξη να έχει αναστατώσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Ο Παναθηναϊκός, μεταξύ των άλλων αγώνων του δεύτερου γύρου, έχει να δώσει ακόμη κι όλα τα ντέρμπι (με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ, ενώ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο Απόστολος Νικολαΐδης).

*Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θεωρείται και ο Χίλιεμαρκ, ο οποίος επιστρέφει στην Τζένοα, όπου και ανήκει. Ο ποιοτικός μέσος ήρθε ως δανεικός από την ιταλική ομάδα στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά με τη δεδομένη κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα είναι αδύνατο να παραμείνει.

Αποχαιρέτησε ο Βιγιαφάνιες. Επίσημη η αντίδραση του Ουζουνίδη

Το ματς με την Κέρκυρα ήταν το τελευταίο του Λούκας Βιγιαφάνιες με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός επιθετικός μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική, Αλάνιασπορ, καθώς το μόνο που απομένει για να «σφραγιστεί» το deal είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της νέας του ομάδας.

Ο 26χρονος άσος βρέθηκε σήμερα στο Κορωπί, όχι για να προπονηθεί, αλλά για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι αποχωρεί οριστικά από το «τριφύλλι».

Η μεταγραφή του 26χρονου άσου στους Τούρκους θα ξεπεράσει το ένα εκ. ευρώ, με την αθηναϊκή ομάδα να βάζει στα ταμεία της 800.000, καθώς 200.000 θα εισπράξει ο Παναιτωλικός, που διατηρεί ποσοστό 20% μεταπώλησης του παίκτη.

Επίσης, ο Βιγιαφάνιες χάρισε στον Παναθηναϊκό το ποσό των 100.000 που του οφείλονταν από το σύλλογο.

Ουζουνίδης: «ΠΛάνο διάλυσης και όχι σωτηρίας»

Οι νέες περικοπές που αποφάσισε ο Γιάννης Αλαφούζος να γίνουν στον Παναθηναϊκό έως το τέλος του μήνα έπεσε σαν «κεραυνός» στα αποδυτήρια, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αντιδρά και να χαρακτηρίζει την κίνηση ως προάγγελο «διάλυσης της ομάδας».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της NOVA για το θέμα: «Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι που έχουμε μείνει, εργαζόμαστε σοβαρά, με τα λάθη μας και τα καλά μας.

Δυστυχώς, για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες, ήταν το αποκορύφωμα μιας ξαφνικής αλλαγής, ένα νέο πλάνο, το κόστος έχει ήδη πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ μικτά και χθες μάθαμε ότι πρέπει να πέσει ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ.

Οπότε, πρέπει να γίνουν και άλλες αποχωρήσεις, είτε του τιμ, είτε παικτών. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα και ποσά. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος που πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο.

Τώρα, πάει να γίνει πολύ βίαια όλο αυτό. Εγώ διαφωνώ, δεν το θεωρώ πλάνο σωτηρίας, αλλά διάλυσης της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ, ο κ. Διαμαντόπουλος. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, οι σύμβουλοί τους. Όπως τις έπαιρναν μέχρι τώρα, είναι στιγμή να πάρουν άλλη μια».

Σε ερώτηση αν περιμένει να αλλάξει η απόφαση της διοίκησης είπε: «Λίγο πολύ είναι γνωστά. Σας είπα ήδη ότι το κόστος της ομάδας με αυτά που είχαμε πει ότι θα φύγουν κάποιοι παίκτες έχει μειωθεί.

Διαφωνώ με αυτό το πλάνο. Δεν είναι πλάνο σωτηρίας. Αυτή είναι η δική μου η γνώμη και η άποψη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια κόλλα χαρτί με ποσά. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν Παναθηναϊκός, αλλά κάτι που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις».

Όσο για το αν θα είναι στον πάγκο της ομάδας με τον Απόλλωνα το Σάββατο, τόνισε: «Θα το δούμε. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, γιατί να μην είμαι. Έχουν πάρει πολλές αποφάσεις, ας πάρουν άλλη μία».

Σε άλλες ερωτήσεις είπε:

- Με τον Χίλιεμαρκ τι έγινε έτσι ξαφνικά;
«Δεν είναι τόσο ξαφνικό. Γι' αυτό είχα πει μετά την Κυριακή να δούμε ποιους θα έχουμε. Από τις 21 Σεπτεμβρίου αυτά που έχουμε δει είναι απίστευτα. Ο Όσκαρ θεωρεί ότι είναι καλύτερο να φύγει από την ομάδα».

- Με τους Μολέδο και Βιγιαφάνιες τι θα γίνει;
«Ο Λούκας είναι ένας παίκτης που έχει παρουσιάσει βελτίωση. Από τη στιγμή που του ήρθε μια πολύ καλή πρόταση, επιλέγει να φύγει. Αν θυμάστε και αυτός είπε κάποιες δηλώσεις, πείτε μου ένα λόγο για να μπορέσω να μείνω. Ο Λούκας, ο Μολέντο, ο Λουντ ήταν παιδιά που δεν είχαν συμβόλαια ανάλογα με την αξία τους και στόχος μου ήταν μετά τις αποχωρήσεις να κάνουμε συζητήσεις για ανανέωση, αλλά πως να γίνουν αυτά».

- Θα υπάρξει ενίσχυση;
«Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε παίκτες που να δώσουμε τώρα 30.000, 40.000 και του χρόνου να φτάνει στις 100.000, 150.000 ευρώ».

- Τι θα γίνει με τον Κουρμπέλη;
«Είναι ένας παίκτης που η αξία του στο χρηματιστήριο είναι υψηλή. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να φέρει πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μην θέλει να φύγει. Και σε αυτά εγώ λέω αν συμφωνώ ή όχι».

- Σε ένα υποθετικό σενάριο ότι εφαρμόζεται το πλάνο, τι ομάδα θα υπάρχει;
«Πλέον το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όλα είναι σε σχέση με νούμερα. Η δική μου δουλειά είναι με αυτούς που έχω με αυτούς δουλεύω».

- Για το ματς με τον Απόλλωνα, υπάρχει ομάδα να κατέβει;
«Ναι, υπάρχει. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε σε έναν παίκτη την Πέμπτη πρέπει να βρεις ομάδα να φύγεις και το Σάββατο να τους λέμε πρέπει να μπεις να τα δώσεις όλα. Εγώ θα μιλήσω και στα παιδιά για το πλάνο που μου έχει ζητηθεί και θα δούμε».

- Για τους παίκτες που ήταν να έρθουν από τον ΠΑΟΚ;
«Δεν ξέρω κάτι. Δεν ασχολούμαι με όλα, όπως βγαίνει προς τα έξω. Στο τέλος της ημέρας, τις αποφάσεις δεν θα τις πάρω εγώ».

Πηγή: Ναυτεμπορική